Main Media

Lekne og smarte dører til barnerommet

Design Lyd Smart

Med litt ekstra kreativitet kan døren bli en aktiv del av interiøret, for eksempel som speil, tavle eller whiteboard. Dører med ekstra funksjoner er ekstra praktiske i mindre boliger.  Mange ønsker seg plassbesparende løsninger, spesielt i rom der det ikke er så mye veggplass, som badet, barnerommet eller gangen.

SPEIL, SPEIL PÅ DØREN DER – ALLE JENTERS DRØM

Alle har lest eventyret om Snehvit og hørt uttrykket «speil, speil på veggen der ….», men har du hørt det nye eventyret om «speil, speil på døren der….»? Nei, vi har ikke skrevet et nytt eventyr, men har en smart løsning til hvordan du kan utnytte plassen ved å integrere speilet i døren. Om det er til din lille prinsesse, tenåringen som skal style håret eller på ditt eget soverom, er speil integrert i døren en smart og plassbesparende løsning.

TAVLEDØR FOR DEN KREATIVE

Dørens rolle i hjemmet har utvidet seg. Fra kun å skille to rom kan den nå ha flere praktiske roller. Hva med en kreativ tavle eller whiteboard, som med personlige tegninger og små huskelister, omdanner døren til levende kunstverk? Smart både på barnerommet og kjøkkenet. Dørmodeller med tavle, speil og whiteboard finnes i flere ulike varianter.

LEK MED FARGER OG OVERFLATER

Hvorfor ikke la barna få sin favorittfarge på døren til rommet? Mange tenker at alle dørene i huset må være like, men tenk heller på omgivelsene døren skal stå i og hvilke oppgaver den skal løse før du tar det endelige valget. Om du ønsker en flott helhet gir det en ekstra flott effekt om du velger samme farge på både dør, karm og lister. Om du ønsker en annen leken stil, hvorfor ikke gå for en dør med 3D-mønster som bringer tankene til legeklosser? Charisma er en innerdør med lekent tredimensjonalt mønster som også finnes i den fargen du synes passer hos deg.

“Enten du går for en fargerik dør eller en praktisk dør med funksjon, en glassdør eller en skyvedør er det smart å tenke lyddemping, så får du en dør som dekker behovet i mange år fremover.”

SPAR PLASS MED SKYVEDØR - TA DE SKJULTE KVADRATMETERNE I BRUK

Foruten de praktiske funksjoner en dør kan ha, finnes det andre måter å åpne opp for dyrebar plass. For eksempel med en skyvedør, som på ganske diskret vis forsvinner inn i veggen og dermed opptar minimal gulvplass.

ÅPNE OPP MED GLASSDØRER

En annen mulighet er å velge glassdører, som lar lyset strømme inn og bidrar til en langt større romfølelse i boligen – og i tillegg demper den lyd mellom rommene, som kan være en fin løsning fra en stue mot en trapp.

Enten du går for en fargerik dør eller en praktisk dør med funksjon, en glassdør eller en skyvedør er det smart å tenke lyddemping, så får du en dør som dekker behovet i mange år fremover.