Main Media

Innerdører med glass - slipp lyset inn

Design Lys

Ved å installere glassdører mellom rommene kan du slippe lyset inn igjennom uten å gå på kompromiss med andre faktorer som varme, ro eller fred. Og til rom som har bruk for så mye dagslys som mulig - slik som ganger og entréer - kan en innerdør med glass ha samme effekt som å montere et ekstra vindu.

GLASSDØRER GIR FØLELSE AV STØRRE OG MER ÅPNE ROM

Ved å velge glassdører kan du tilføye en flott effekt til rommets uttrykk og stemning. Uansett om det er klassiske glassfyllinger som i serien Craft eller mer moderne design i Unique eller Stable, kan glassdører stenges uten å få et rom til å føles lukket.

Ofte oppleves et tradisjonelt hjem som separate rom atskilt fra hverandre av dører som venter på å bli åpnet. Men før du begynner å rive vegger bør du overveie den store effekten som store glassåpninger kan gi, f.eks. glassmodellene i Unique eller Stable. De tilstøtende rom samles til en helhet og hjemmet føles langt større.

Franske dører til ethvert hjem

Selv om uttrykket «franske dører» stammer fra glassdørene i de store franske bygårdene og villaene for 200 år tilbake, er de franske dørene i dag tilgjengelig for alle, uten egentlig å være begrenset til en stiltype – eller budsjett. 

Franske dører klassifiseres som to dører uten midtstolpe og fås i mange forskjellige farger og stiler. Felles for alle er at glassdørene vil gi et enkelt, luftig og minimalistisk inntrykk.

Ved å gå for franske dører mellom rommene i hjemmet kan du åpne opp for lyset, holde varmen inne og stenge lyd ute. Glassdørene vil gi deg en åpen romfølelse, uten å ødelegge for skjulte rør og ledninger i veggene. Hjemmet vil dessuten føles større.

INNSYN TIL ANDRE ROM

Det virker kanskje innlysende å nevne at en av de største fordelene ved glassdører er gjennomsiktigheten. Men det er ikke en av de mest åpenbare årsakene. Innerdører med glass kan bidra til å gjøre hjemmet ditt sikrere, for eksempel hva kjøkken og barneværelser angår, for da har du muligheten til å holde et godt øye med hva som foregår.

GLASSDØR UTEN INNSYN

Man kan også bruke glassdører til rom som trenger lys, men der man ikke ønsker innsyn, som til for eksempel badet. Da velger man en dør med frostet glass og får fordelen av lys fra andre rom inn på badet uten at noen ser inn.

DE FORSKJELLIGE GLASSTYPENE

Til de fleste av våre innerdører kan du selv velge glasstype. Som standard leveres våre innerdører med klart glass, men kan mot et tillegg fås i:

  • frostet
  • fasettslipt glass (fås kun til dører med sprosser)
  • gotisk glass

Alle glassene er herdet.