Smart å tenke på ved kjøp av ny ytterdør

Ytterdøren er en viktig del av boligen, og når riktig dør skal velges, er det flere ting som spiller inn. For de fleste handler det først og fremst om å finne en dør som passer til huset. Bor du i en moderne, minimalistisk bolig med store, rene flater, bør dørens design matche dette. En klassisk villa derimot fortjener kanskje en dør med klassiske fyllinger. Mange villaer oppført på 60-tallet og fremover er ofte like utvendig, men meget forskjellige innvendig. Da er det kanskje heller boligens interiør som skal legges til grunn for ditt valg av dør. Uansett om du bor i eget hus, på en gård, i en leilighet eller et rekkehus, er det ulike områder som kan være verdt å tenke på når du skal kjøpe ny ytterdør. 

DESIGN OG VALGMULIGHETER ELLER PRISFOKUS?

Når du velger en dør fra Swedoor, velger du fra to produktlinjer: ADVANCE-LINE og clever-line. Hver linje åpner opp for ulike kvaliteter og funksjoner, så du kan finne en løsning som passer din smak, dine behov og din lommebok. 

ADVANCE-LINE er en serie med ytterdører som gir deg et utall av muligheter innen farger, design og tilvalg som sidefelt og overlys, ekstra sikkerhet, isolasjon, bærekraft, brann- og lydkrav. 

clever-line er en serie standarddører i et begrenset antall design, men alle av god kvalitet som oppfyller de grunnleggende behovene.

Hvilke egenskaper skal ytterdøren ha?

Foruten størrelse og åpningsretning er det verdt å overveie hvilke øvrige egenskaper du ønsker at din ytterdør skal inneha: Isolere ekstra godt mot kulde, stenge støy ute, beskytte boligen mot innbruddsforsøk eller en kombinasjon av alt dette? Les om hva du må tenke på når du skal velge ytterdør.  

Alle utvendige dører leveres med låskasse og sluttstykke i karmen. Karm og terskel er inkludert. Øvrig tilbehør tilkommer.

Sjekkliste for kjøp av ytterdør:

  1. Ta mål – her finner du mål på ytterdører
  2. Velg slagretning – slik finner du ut om døren skal være høyre- eller venstrehengslet
  3. Velg den døren som passer ditt hus – finn design med designverktøy
  4. Velg håndtak – vanlig håndtak eller elektronisk lås og håndtak

I tillegg kan det være smart å tenke på dette når du skal kjøpe ytterdør:

Vær oppmerksom på at dørens åpningsvinkel kan variere avhengig av tykkelsen på gerikter, kledning, o.l.

Hva ytterdører angår må man skifte hele dørsettet, både pga. kravene i CE-merking og fordi det fins svært mange ulike konstruksjoner, størrelser og hengselplasseringer. Siden våren 2004 har vi hatt samme hengselplassering på ytterdører som vi har i dag. Merk at visse dørtyper kan ha flere enn to hengsler, og visse har også litt andre hengsler enn standard (gjelder bl.a. Character og RC3).