Guide ved kjøp av ny ytterdør

Ytterdøren er en viktig del av boligen. Når riktig dør skal velges er det ikke bare stil, men også høy sikkerhet, god isolasjon og beskyttelse mot støy som spiller inn. Bor man i flermannsbolig behøves ofte brannklasse også. En moderne bolig ser best ut med en mer stilren dør uten så mye detaljer. Et hus i sveitserstil får riktigere inngangsparti med en mer klassisk dør med fyllinger og profilerte sprosser. Uansett om du bor i eget hus, på en gård, i en leilighet eller et rekkehus, er det ulike områder som kan være verdt å tenke ved kjøp av ny ytterdør. 

HVILKE EGENSKAPER SKAL YTTERDØREN HA?

Når du velger en dør fra Swedoor, velger du fra to produktlinjer: ADVANCE-LINE og clever-line. Hver linje åpner opp for ulike kvaliteter og funksjoner, så du kan finne en løsning som passer din smak, lommebok og dine behov. 

Om du vil ha en dør der du kan velge blant et utall av muligheter som f.eks. annen farge, ekstra lås, dobbeltdør er det ADVANCE-LINE serien du skal se på. Dersom du foretrekker en enklere dør av god kvalitet er clever-line serien et godt valg.

Foruten størrelse og åpningsretning er det verdt å overveie hvilke øvrige egenskaper du ønsker at din ytterdør skal inneha: Isolere ekstra godt mot kulde, stenge støy ute, beskytte boligen mot innbruddsforsøk eller en kombinasjon av alt dette? Les om hva du må tenke på når du skal velge ytterdør.

Alle utvendige dører leveres med låskasse og sluttstykke i karmen. Karm og terskel er inkludert. Øvrig tilbehør tilkommer.

.

Sjekkliste for kjøp av ytterdør:

  1. Ta målher finner du mål på ytterdører

  2. Velg slagretningslik finner du ut om døren skal være høyre- eller venstrehengslet

  3. Velg den døren som passer ditt hus*finn design med designverktøy

  4. Velg håndtakvanlig håndtak eller elektronisk lås og håndtak

 

*Andre ting å vurdere:

Vær oppmerksom på at dørens åpningsvinkel kan variere avhengig av tykkelsen på gerikter, kledning, o.l.

Ytterdører selges kun som dørsett (dørblad og karm) pga. kravene i CE-merking. Siden våren 2004 har vi hatt samme hengselplassering på ytterdører som vi har i dag. Merk at visse dørtyper kan ha flere enn to hengsler, og visse har også litt andre hengsler enn standard (gjelder bl.a. Character og RC3).