Main Media

Støydempende innerdører

Design Lyd Smart

Ro og harmoni bør råde innenfor husets fire vegger. Likevel er det ofte et høyt stressnivå og redusert søvnkvalitet som preger manges hverdag. Selv om det ikke er synlig, vil valget av støydempende innerdører og karmer utgjøre en stor forskjell i hverdagen.

Ifølge Nasjonalt folkehelseinstitutt kan støy virke negativt på trivsel, prestasjonsevne, søvn, kommunikasjon og sosial atferd, samt bidra til stressrelaterte sykdommer. Støynivået i permanente oppholdsrom bør ikke overstige 30 dBA, anbefaler Folkehelseinstituttet. De fleste ordinære støvsugere ligger på cirka 80 desibel når de brukes på maksimal effekt. Da sier det seg selv at det er en fordel å kunne lukke en dør og vite at lydnivået er helsemessig forsvarlig i naborommene.

Støydempende innerdører

Du bør tenke på om du vil legge litt mer penger i en massiv dør, istedenfor en lettere dør med mindre fyll som dermed slipper gjennom mer lyd. Massive innerdører har en lyddempende effekt og er et smart valg for rom der lydnivået kan være høyt, som for eksempel barnerom, bad eller vaskerom. De massive dørene har også et mer solid uttrykk og en overflatekvalitet og finish som de enkle, lettere dørene ikke har.

“Har du problemer med å holde fokus? Vi kan hjelpe deg. Swedoors innerdører fra ADVANCE-LINE serien har en kjerne som reduserer støyen hjemme. Swedoor. Take Notice.”

Karm med integrert dempelist

Innerdører fra Swedoor ADVANCE-LINE har et innlegg som gir en støyreduserende effekt. Kombinert med +Karm eller Flex+Karm reduseres støy ytterligere, da karmene leveres med integrert dempelist som øker den eksklusive følelsen og demper lydgjennomtrengning. I tillegg er disse kvistfrie og har en bedre lakkfinish enn standard karmer. Om du kombinerer en massiv innerdør, f. eks. ADVANCE-LINE Stable med en +Karm og en tett terskelløsning, oppnås en lydreduksjon på ca. Rw 23-26dB.

SmartClose

Slutt på dører som smeller! Swedoor SmartClose er basert på en teknologi der diskret innfelte beslag i karm og dørblad automatisk lukker døren stille og rolig. Funksjonen trer først i kraft når det er meningen at døren skal lukkes. Du kan med andre ord også la døren stå åpen. SmartClose leveres som en komplett dørløsning med dempere og magnetlås. Når døren er åpen er beslagene delvis skjult, disse frigjøres først når døren lukkes. Magnetlåsen holder døren på plass når den er lukket. SmartClose tilbys som tilbehør på alle Swedoors innerdører i ADVANCE-LINE.

Bredt utvalg støydempende innerdører

I vårt ADVANCE-LINE sortiment har vi åtte modellserier som består av massive innerdører:

Her finner du garantert dører som passer ditt hjem og personlige stil. Alle disse modellene er konstruert rundt en massiv lydisolerende kjerne som gir en støydempende effekt.