Main Media

Slipp fargene løs med malte dører

Design

Stadig flere velger farger på veggene når de skal pusse opp eller bygge nytt, mens dører, karmer og lister ofte blir glemt. Ta med dørene i planleggingen slik at de matcher interiøret. Tenk på om du ønsker dører i samme farge som veggen, en ton-i-ton farge eller kanskje kritthvite eller sorte dører.

BRUK FARGER PÅ DØRENE FOR Å LØFTE INTERIØRET

Ved å være kreativ med fargevalget på dørene setter du ditt helt personlige preg på interiøret. Uansett om du ønsker en miks av farger fra rom til rom, eller en gjennomgående farge i hele hjemmet, som for eksempel sorte dører,  er det viktig å lage en plan for hvordan rommene og fargene skal harmonere.

Se hva fargeeksepertene sier om fargetrender for 2021.

FARGETONER - SKAP DEN RETTE STEMNINGEN

Fargetoner påvirker hvem vi er - vårt humør og våre følelser. Dører, karmer og listverk kan enten blende inn i rommet i samme farge som veggene, eller kanskje du går for en ton-i-ton løsning med en annen fargenyanse på dørene, eller du kan bryte helt med en dør i hvitt eller kanskje sorte dører?

Kanskje en elegant, ren hvit til spisestuen der vi samler våre gjester, eller en dempet fargenyanse som harmonerer med fargene til vinterhagen. Eller kanskje en varm, lun tone til stuen.

Ved å fargesette dører og lister på samme måte som du gjør med vegger, gulv og tekstiler, kan du skape en harmonisk helhet i boligen.

HVIT ER IKKE BARE HVIT

Husk at hvis du velger å gå for en tradisjonell hvit dør så er det store forskjeller mellom de forskjellige nyansene. Hos de fleste produsenter er standard ferdigmalte hvite dører, vinduer og listverk i Bomull (NCS S 0502-Y). Denne er noe gulere og varmere enn f.eks arkitekthvit (NCS S 0500-N) som er lysere og mer kjølig. 

Innerdør i klassisk hvit

Noen farger fungerer bedre sammen enn andre. Det bør derfor også være en del av overveielsene når du skal velge en hvitfarge. Hvis du har et hjem med mange varme og mørke farger, bør du velge Bomull (NCS S 0502-Y) eller Egghvit (NCS 0502-Y). Hvis du derimot holder ditt hjem i lyse, nøytrale, rene og kjølige toner er en klassisk hvitfarge (NCS S 0500-N) å foretrekke. Til slike farger vil Bomull og Egghvit kunne virke gulaktige. 

Hvis du er i tvil så søk hjelp hos din lokale faghandel eller maler.