Main Media

BIM og BIM-objekter

Byggebransjen digitaliseres raskt, og som markedsledende innen dørløsninger vil vi selvfølgelig ligge et steg foran. Derfor tilbyr vi våre produkter som digitale BIM-objekter, der du som bruker av programmene REVIT og ArchiCAD, har mulighet til å laste ned våre objekter direkte inn i din modell, helt kostnadsfritt.

HVA ER BIM?

Begrepet BIM, som står for Building Information Modeling, er en digitaliseringsprosess innen byggebransjen som gir en digital representasjon av et byggeprosjekt og prosessen rundt prosjektstyringen fra start til slutt. 

BIM-OBJEKTER

BIM VS. BIM-OBJEKT

I et byggeprosjekt som bruker BIM, samles all informasjon om bygget i en såkalt BIM-modell. Den kan minne om et digitalt lego-bygg, som består av ulike «legoklosser», såkalte BIM-objekter. For eksempel kan en Character ytterdør fra Swedoor som BIM-objekt inneholde all dokumentasjon som kreves i ulike faser av byggets livssyklus.

Et BIM-objekt kan ha informasjon som:

  • Størrelsevariasjoner
  • Design- og tilvalgsmuligheter 
  • Opplysninger om isolasjonsverdi
  • Brann- og lydegenskaper 
  • Monteringsanvisninger
  • Miljøsertifikat

Ved å bruke våre objekter i dine BIM-modeller, kan du som arkitekt, ingeniør eller designer sikre riktig produktinformasjon, og være sikker på at det du «tegner» inn også kan produseres. 

Rådgivning av arkitekter er en del av vår service, og du kan ta kontakt for teknisk rådgivning for spørsmål angående våre dørløsninger.

VÅR SATSING PÅ BIM

Vi er overbevist om at digitaliseringen av byggebransjen og den informasjonsutvekslingen som den muliggjør, kommer til å endre bransjens arbeidsprosesser grunnleggende. Den kommer til å bidra til økt effektivitet og redusert ressursbruk, helt i tråd med vårt eget arbeid med miljø og bæredyktighet.

Begrepet BIM er fellesnevneren i den globale digitaliseringen av byggebransjen. Alle faser vil kunne effektiviseres ved hjelp av BIM - fra tidlig design, til utforming, konstruksjon, vedlikehold og til sist, rivningen som skjer flere år senere. Vår satsing på dette området er seriøst, og vil intensiveres i takt med at markedet er i rask endring. Vi har også egne BIM-utviklere som forenkler både strategiske samarbeid og kundetilpassede behov.

Objektene finnes og er tilgjengelig direkte i REVIT og ArchiCAD via appene fra BIMobject. De kan også lastes ned via portalen til Bimobject.

For mer informasjon om vårt sortiment og våre BIM-objekter, kan du kontakte din lokale kontaktperson:
Arne Gabrielsen
BIM Responsible JELD-WEN Norway
AGabrielsen@jeldwen.com

 

Del dette med en venn