Main Media

Retningslinjer for informasjonskapsler

JELD-WEN og deres konsernselskaper («JELD-WEN») gjør sitt beste for å beskytte ditt personvern og utvikle teknologi som gir deg en mest mulig effektiv og trygg forretningsopplevelse.

Hvis du befinner deg i EU-området, vil det aktuelle JELD-WEN-datterselskapet eller tilknyttede selskapet være enten behandlingsansvarlig eller databehandler, med ansvar for innsamling, behandling og bruk av personopplysningene dine, herunder informasjonskapsler. JELD-WEN Europe Limited er behandlingsansvarlig for JELD-WEN i Europa. Information Commissioner's Office (ICO) i Storbritannia er JELD-WENs utnevnte overordnede kontrollmyndighet i Europa.

1.      Omfang og formål

Disse retningslinjene for informasjonskapsler for JELD-WEN («retningslinjene») gjelder alle nettsteder, applikasjoner, produkter eller tjenester som har en kobling til disse retningslinjene eller innlemmer dem gjennom henvisning. Disse retningslinjene forklarer hvilke informasjonskapsler vi samler inn, og hvordan vi bruker informasjon innsamlet ved hjelp av informasjonskapsler eller lignende sporingsteknologi. Informasjonskapsler, som definert nedenfor, inneholder personopplysninger. JELD-WEN sørger for at alle personopplysninger håndteres på en sikker måte og i overensstemmelse med gjeldende lovgivning. Vi har beskrevet vår personvernpraksis, inkludert typen data vi samler inn, hvordan vi håndterer dataene, formålet med innsamlingen av data og hvordan vi sikrer at dataene behandles og oppbevares på lovlig måte, samt hvilke rettigheter du har i forbindelse med personopplysningene dine og hvordan du best kan kontakte oss hvis du har spørsmål eller bekymringer knyttet til JELD-WENs personvernpraksis, i JELD-WENs personvernerklæring, som også er tilgjengelig på nettstedet vårt.

2.      Hva er informasjonskapsler?

«Informasjonskapsler» er datafiler som et nettsted sender til datamaskinen din når du besøker nettstedet. Disse datafilene inneholder informasjon som gjør det mulig for nettstedet å huske viktig informasjon, slik at du kan bruke nettstedet på en måte som er nyttigere og mer effektiv for deg. På nettstedet vårt brukes informasjonskapsler til mange ulike formål.

3.      Hvordan bruker vi informasjonskapsler og lignende sporingsteknologier?

Når du bruker nettstedet vårt, lagrer vi informasjonskapsler på datamaskinen din for å forenkle og tilpasse din bruk av nettstedet. Informasjonskapslene våre lagrer vilkårlig tildelte brukeridentifikasjonsnumre, landet der du befinner deg, og fornavnet ditt, slik at vi kan hilse deg velkommen tilbake til nettstedet. Informasjonskapslene forenkler din bruk av nettstedet, får nettstedet til å kjøre mer effektivt og gjør det enklere for oss å holde nettstedet sikkert. Du har alltid anledning til å avvise informasjonskapslene våre, i den grad nettleseren din tillater dette, men enkelte deler av nettstedet vil da kanskje ikke fungere som de skal.

Vi bruker også «Flash-informasjonskapsler». Dette er en type informasjonskapsler som samles inn via Adobe Flash-mediespilleren – et program som du antakelig har på datamaskinen, og som hjelper deg med å se på videoer på nettet og høre på podcaster. Ta en titt på Adobes nettsted hvis du ønsker å styre bruken av Flash-informasjonskapsler på datamaskinen. Hvis du bruker Firefox-nettleseren, kan du også få et tilleggsprogram som hjelper deg med å oppdage og slette Flash-informasjonskapsler.

De som besøker nettstedene våre, bruker ulike typer nettlesere og datamaskiner. For at besøket ditt skal gå så enkelt og greit som mulig med teknologien vi bruker, holder vi automatisk oversikt over typen nettleser (f.eks. Internet Explorer) og operativsystem (f.eks. Windows, Mac) som brukes av den besøkende, og også domenenavnet til den besøkendes Internett-leverandør. Vi holder også oversikt over det totale antallet besøkende på nettstedet, noe som gjør det enklere for oss å oppdatere og forbedre nettstedene våre. Disse dataene forteller oss om bestemte funksjoner eller deler er mer populære enn andre, og hjelper oss med å holde nettstedet oppdatert og interessant for majoriteten av de besøkende.

4.      Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapselteknologi og IP-adresser til å samle inn informasjon fra våre besøkende på nettet samt til å gi registrerte besøkende en best mulig tilpasset nettopplevelse.

Informasjonskapselteknologi hjelper oss med å levere innhold som er skreddersydd til de besøkendes interesser, og lar oss gjøre produktbestilling og andre funksjoner på nettstedene våre enklere for de besøkende. Der det er formålstjenlig og i samsvar med våre offentliggjorte rutiner og retningslinjer, kan vi knytte personopplysninger til en informasjonskapsel.

5.      Hvilke teknologier fra tredjeparter bruker vi?

Vi samarbeider med tredjeparter (andre selskaper) om vedlikehold og forbedring av nettstedene våre. Vi påser at alle selskaper som samarbeider med oss og samler inn personopplysninger, overholder strenge personvernstandarder. Her er noen eksempler:

Google og Google Analytics | Retningslinjer for personvern
 Vi bruker Google Analytics for å få en bedre forståelse av hvordan kundene våre navigerer til og gjennom nettstedene våre, hvor lenge brukerne besøker de ulike innholdsdelene, og hvor ofte de kommer tilbake til nettstedene. Google Analytics hjelper oss også med å spore effekten av pengene vi bruker på digitale markedsføringskampanjer.

JQuery og JQuery UI | Om
Vi bruker JQuery og JQueryUI til å styre utseendet til nettstedet og også til å gi deg mulighet til å styre informasjonskapslene vi bruker.

6.      Hvilke kategorier informasjonskapsler bruker vi?

Informasjonskapslene vi bruker, er basert på Det internasjonale handelskammers veiledning om kategorier av informasjonskapsler: Helt nødvendig, Ytelse, Funksjonalitet og Målretting.

«Helt nødvendig»-informasjonskapsler lar deg navigere rundt på nettstedet og bruke grunnleggende funksjoner som for eksempel sikre områder, handlekurver og fakturering på nett. Disse informasjonskapslene samler ikke inn informasjon som kan brukes til markedsføring eller til å huske hvor du har vært på Internett. Vi bruker disse Helt nødvendig-informasjonskapslene til å

 • huske ting som for eksempel informasjon du legger inn i bestillingsskjemaer når du navigerer til ulike sider i én enkelt nettleserøkt
 • identifisere deg som innlogget på et JELD-WEN-nettsted
 • forsikre oss om at du kobler deg til riktig tjeneste på nettstedet vårt når vi gjør endringer i måten nettstedet fungerer på


Informasjonskapsler som vi definerer som «Helt nødvendig»-informasjonskapsler, brukes IKKE til å

 • samle inn informasjon som kan brukes til å markedsføre produkter eller tjenester overfor deg
 • huske innstillingene dine eller brukernavnet ditt etter det aktuelle besøket

«Ytelse»-informasjonskapsler samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedet, for eksempel hvilke sider du besøker, og om du opplever noen feil. Disse informasjonskapslene samler ikke inn informasjon som kan identifisere deg – all innsamlet informasjon er anonym og brukes bare til å hjelpe oss med å forbedre hvordan nettstedet fungerer, forstå hva som interesserer brukerne, og måle effekten av markedsføringen vår. Vi bruker Ytelse-informasjonskapsler til å

 • skaffe statistikk over hvordan nettstedet brukes
 • finne ut hvor effektive annonsene våre er (vi bruker ikke denne informasjonen til å vise deg målrettede annonser når du besøker andre nettsteder)
 • hjelpe oss med å forbedre nettstedet ved å registrere alle feil som oppstår
 • teste ulike designer på nettstedet

Informasjonskapsler som vi definerer som «Ytelse»-informasjonskapsler, brukes IKKE til å

 • samle inn informasjon som kan brukes til å markedsføre produkter eller tjenester overfor deg på andre nettsteder
 • huske innstillingene dine eller brukernavnet ditt etter det gjeldende besøket
 • vise deg målrettede annonser på andre nettsteder


«Funksjonalitet»-informasjonskapsler brukes til å levere tjenester eller til å huske innstillinger for å forbedre besøket ditt. Vi bruker «Funksjonalitet»-informasjonskapsler til å

 • huske innstillinger du har valgt, for eksempel layout, tekststørrelse, preferanser og farger
 • huske om vi allerede har spurt deg om du vil svare på en undersøkelse
 • vise deg om du er logget inn på nettstedet
 • dele informasjon med partnere som leverer en tjeneste på nettstedet vårt (Informasjonen som deles, brukes bare til å levere tjenesten, produktet eller funksjonen, ikke til noe annet formål)

Informasjonskapsler som vi definerer som «Funksjonalitet»-informasjonskapsler, brukes IKKE til å

 • vise deg målrettede annonser på andre nettsteder

«Målretting»-informasjonskapsler er knyttet til tjenester som leveres av tredjeparter, for eksempel «Lik»-knapper og «Del»-knapper. Tredjeparten yter disse tjenestene i bytte mot å registrere at du har besøkt nettstedet vårt. Vi bruker «Målretting»-informasjonskapsler til å

 • lage koblinger til sosiale nettverk som for eksempel Facebook, som deretter kan bruke informasjonen om besøket ditt til å vise deg målrettede annonser på andre nettsteder
 • gi reklamebyråer informasjon om besøket ditt, slik at de kan gi deg reklameinnhold som du kan være interessert i

7.      Hva er sporingsbilder, og hvordan bruker vi dem?

Noen av våre nettsider og e-postoppdateringer kan inneholde elektroniske bilder som kalles «sporingsbilder», også kjent som énpiksel-GIF-er, gjennomsiktige GIF-er eller pikseltagger. På nettstedene gjør disse det mulig for oss å telle hvor mange som har besøkt sidene våre. I reklame-e-postmeldinger og nyhetsbrev gjør de det mulig for oss å telle hvor mange abonnenter som har lest disse. Sporingsbilder gjør oss i stand til å utarbeide statistisk informasjon om hvilke aktiviteter og funksjoner som er mest populære hos brukerne, med det formål å levere innhold som er mer persontilpasset. De brukes ikke til å få tilgang til personopplysninger uten ditt samtykke.

8.      Hvordan kan du velge bort informasjonskapsler?

Stille inn nettleseren slik at den avviser informasjonskapsler

Hvis du ikke ønsker informasjonskapsler, kan du stile inn datamaskinen slik den varsler deg hver gang en informasjonskapsel sendes, eller slå av alle informasjonskapsler i nettleseren (f.eks. Internet Explorer eller Firefox). Se HJELP-menyen i nettleseren for å finne ut hvordan du endrer innstillinger for eller oppdaterer informasjonskapslene.

Alternativt kan du besøke brukerstøttenettstedet til den aktuelle nettleseren, der du finner utfyllende informasjon om hvordan du gjør dette i nettleseren deres. Du vil også finne detaljert informasjon om hvordan du sletter informasjonskapsler fra datamaskinen, samt mer generell informasjon om informasjonskapsler. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette i nettleseren på mobiltelefonen din, må du slå opp i brukerhåndboken til telefonen. Vær oppmerksom på at begrensninger på informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten til JELD-WENs nettsteder og applikasjoner.

9.      Hvordan svarer vi på ikke-spor-forespørsler?

Vi har ikke støtte for «ikke-spor»-innstillinger i nettlesere og deltar for tiden ikke i noe ikke-spor-samarbeid som kunne gjøre det mulig for oss å svare på signaler eller andre mekanismer fra deg relatert til innsamling av personopplysningene dine.

10.   Endringer i disse retningslinjene

Vi kan fra tid til annen oppdatere disse retningslinjene, så vi ber deg besøke denne siden med jevne mellomrom og lese retningslinjene for å se om det er endringer. Hvis du fortsetter å bruke våre nettsteder, applikasjoner eller tjenester etter at vi har publisert endringer, innebærer det at du godtar de endrede betingelsene.

11.   Hvordan kan du kontakte oss?

Vi har forsøkt å skrive disse retningslinjene på en kortfattet og tydelig måte. De gir ikke uttømmende informasjon om alle aspekter ved JELD-WENs bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier. Hvis du har spørsmål om disse retningslinjene, kan du sende en e-postmelding til DataProtectionJW@jeldwen.com

Du kan også sende spørsmålene dine i vanlig post til den lokale JELD-WEN-avdelingen, slik det fremgår av «Kontakt oss»-delen på www.JELD-WEN.com.

12.   Styrende språk.

Ved eventuelle uoverensstemmelser mellom den engelske versjonen av disse retningslinjene og en annen språkversjon, skal den engelske versjonen gjelde.

13.   Versjonskontroll

Siste gjennomgang og oppdatering av disse retningslinjene: 26. april 2018

Del dette med en venn