Main Media

Hvilken dørtype er du?

Design

Har du tenkt over hvordan dine dørvalg speiler din personlighet? Et raskt blikk inn i folks hjem kan ofte gi et klart bilde av boligens beboere. Mange velger nemlig å personliggjøre sin innredning slik at boligen føles ekstra riktig for dem. Det gjelder også for valg av dører, som fås i så mange forskjellige varianter at det finnes en dør til enhver personlighetstype.

1. Den dristige

Den dristige typen er ikke redd for å tilføye farger eller spennende innslag i sin boliginnredning. Det kan blant annet være fargerike vegger, unik kunst eller dører i spesielle farger. Den dristige typen er ikke redd for å skille seg ut fra mengden og har ikke et ønske om bo i et hjem som likner alle andres. Spontanitet, kreativitet og humor er nøkkelordene.

Hos Swedoor kan du få dine dører i akkurat den fargen du ønsker - så slå deg løs. Det er kun fantasien som setter grenser.

2. Den klassiske

Den mest solgte innerdøren i Norge er den klassiske hvite døren. Den hvite døren henger godt sammen med den minimalistiske stilen, som lenge har preget boliginnredningen, og den snakker til den klassiske forbruker, som liker rene linjer og at døren ikke skiller seg for mye ut i forhold til resten av hjemmet. Less is more er kodeordet for den klassiske typen med hang til nordisk, klassisk innredning.

En hvit dør behøver derimot ikke bare være en hvit dør. Det finnes mange muligheter for å velge til SmartClose-funksjon, ulike mønstre eller massive løsninger, slik at døren komplementerer resten av interiøret og din families behov best mulig.

3. Den moderne

Svart er det nye hvite. Personer med forkjærlighet for interiør med litt ekstra "edge" velger derfor ofte grå eller svarte dører, som gir hjemmet et moderne uttrykk. Det gjelder også tredimensjonelle dører som i de seneste år er blitt populære blant personer som liker moderne interiør og tidløst design. Den moderne type etterlater ingenting til tilfeldighetene og alt ved boligen er gjennomtenkt ned til minste detalj. Interiøret er ofte kombinert med noen få elementer som skiller seg ut og gir rommet særpreg. Den røde tråden og sammenheng mellom rommene er et must for den moderne typen.

4. Den praktiske

Barnefamilier og folk som ønsker seg praktiske løsninger velger ofte dører med flere funksjoner i hjemmet. Den praktiske typen overveier alltid funksjonen ved en gjenstand eller et møbel før kjøpet, og multifunksjonelle innredningselementer vekker derfor stor begeistring. Det kan for eksempel være tavledører på barnerommet eller kjøkkenet, en skyvedør som elegant forsvinner inn i veggen eller en speildør på rommet til tenåringen, slik at badet ikke alltid er opptatt. På den måten kan døren inngå som et aktivt element i boligen og ha nettopp den funksjonen som dekker din families behov.

Hvilken dørtype er du?