Main Media

Design på innerdører like viktig som møblene

Design

Da Silje Victoria Högsve Opheim vant nye dører fra Swedoor i en Facebook-konkurranse tok hun og samboeren Jan Erik Sogn Nybråten et valg som fikk store konsekvenser for husets interiør og uttrykk. 

Paret fra Biri vant tre nye og valgfrie innerdører fra Swedoor og fikk innsyn i en hel verden med forskjellige farger, funksjoner og design av innerdører. Valget skulle vise seg å være enkelt likevel. 

– Jeg er veldig glad i svarte detaljer, på alt fra lamper til lysbrytere, men samboeren satte raskt ned foten da jeg ville male taket og den gamle døren på soverommet svart. Så da vi tittet på utvalget på Swedoor.no sa jeg egentlig bare på tull; «Skal vi ikke bare ta de i svart, da?» også svarte han «Jo, det kan vi!». Da bestilte jeg de med en eneste gang før han fikk tid til å ombestemme seg, sier en fornøyd Silje Victoria. 

Hun forteller at samboeren kaller seg selv ekstrem minimalist, og ingen stor fan av pynt og nips. Derfor valgte de CHARISMA-dører med 3D-struktur slik at de i seg selv er dekorative og en markant del av interiøret. Ettersom Silje Victoria fikk velge fargen på dørene, så fikk Jan Erik velge dørhåndtak. 

– Han valgte dørhåndtak som er litt større enn vanlig og i bronse. De gav dørene et veldig dekorativt og moderne preg som jeg ble veldig fornøyd med, sier hun.

“Hadde vi kunne bygget et nytt hus hadde det vært et funkishus. Men huset vi kjøpte er fra 1971 og heller ikke pusset opp siden da. Så vi tok på oss et stort oppussingsprosjekt med flere spennende utfordringer. Målet er å gjøre huset så moderne som mulig. ”

Silje Victoria

Flere tar modige og utradisjonelle valg

Nordmenn har i flere tiår vært veldig glade i både furudører og hvite dører. Trenden viser at man nå tør å velge annerledes, både når man bygger nytt og pusser opp gammelt. Flere ser på muligheten til å understreke egen stil ved å velge dører som skiller seg ut fra det vanlige. 

– Det er fortsatt hvite dører vi selger mest av, men vi har et større utvalg av moderne dører med 3D-struktur og med innfelt glass, forteller Tenna Knak, Marketing Director, JELD-WEN Europe. – Vi ser at salg av mer utradisjonelle innerdører øker og folk tar modige og mer personlige designvalg. 

Nordmenn har i årevis vært mer enn gjennomsnittlig opptatt av oppussing og interiør. Mye av motivasjonen bak er en interesse for design, men mest av alt verdiøkningen man får ved å gjøre enkle oppgraderinger. 

– Tør man å velge noe som gir mer kontrast, som en av våre CHARISMA-dører i en spennende farge med et dekorativt 3D-mønster, så blir døren mye mer enn noe man går ut og inn av. Den blir en del av rommets design og interiør som løfter helhetsinntrykket drastisk og gir et mer eksklusivt preg, forteller Tenna. 

Funksjon og design hånd i hånd 

En dør er ikke lenger bare en dør, og flere oppdager de mange mulighetene man har til å gjøre personlige interiørvalg med hensyn til innerdørene. 

– Vi har innerdører som dekker alle behov og lommebøker. For å finne den innerdøren som passer ditt hjem og din personlighet bør du overveie dørens formål og stiluttrykk, forklarer Tenna. – Det er mulig å velge mellom klassiske og moderne dører, skyvedører og dobbeltdører. Deretter finnes det utallige fargevalg og spennende 3D-strukturer som kan ha mye å si på totalinntrykket. 

Praktiske funksjoner bør også vurderes. Innfelt glass slipper inn lys og gir større romfølelse. Støydempende karmer og innerdør kombinert med SmartClose kan gjøre en stor forskjell i et hektisk familiehjem. Innfelt speil, tavle eller whiteboard i dørene kan være praktisk og plassbesparende på barn- og tenåringsrom. 

Nyttig design-app for å finne din perfekte dør 

Er det vanskelig å forestille seg hvordan en dør med farge vil se ut i din stue? Ved å laste ned appen «Door Designer» via AppStore og GooglePlay kan du enkelt eksperimentere med forskjellige løsninger for å finne det som passer best for ditt hjem. 

Ved å laste opp et bilde av rommet i appen, kan du prøve deg frem med farger og strukturer for å se hva som komplementerer ditt interiør og din personlighet. Du vil kanskje bli positivt overrasket og ta et dristig valg som endrer hele uttrykk og design i hjemmet. 

Fra gammeldags og mørk til moderne og lys

Gangen i huset var lang, trang og mørk med lite naturlig lys. Løsningen på dette ble en dør med innfelt glass inn til kontoret. 

Kontoret ligger i enden av gangen og er det rommet med mest naturlig lys. Glasset i døren slipper mye lys inn i den ellers mørke gangen, og kontoret som er ganske lite føles nå mye mer åpent og større. 

Det modige valget av dører har gjort drastiske endringer i husets interiør og stil, og det gamle huset har fått et mye mer modere uttrykk. 

- Jeg tror veldig mange ser på en dør som bare en dør. Det var derfor veldig spennende å oppdage det store utvalget som finnes og at man faktisk kan bruke døren som et smykke til huset, forklarer Silje Victoria. 
 

– Soverommet ble mye mer helhetlig med den svarte døren på plass, men der det gjorde størst utslag var på badet, sier Silje Victoria. – Badet ble pusset opp på stramt budsjett med baderomsplater og gulvbelegg. Den nye døren med struktur løftet hele badet til det som nå føles supereksklusivt. 

Selv er hun veldig glad i det som skiller seg litt ut og er unikt, noe disse dørene absolutt gjør. De er en del av designet og det helhetlige uttrykket paret har valgt. Selv flere måneder etter at dørene ble installert er de fortsatt kjempefornøyde. Dørene blir også alltid et samtaleemne når folk kommer på besøk og de får mye skryt for det utradisjonelle valget.

– Mange har spurt meg om de svarte dørene blir mer støvete eller fortere ripete enn de klassiske hvite dørene, forklarer Silje Victoria. – Det kan jeg avkrefte med en gang. Men man merker at det er veldig god kvalitet og det kreves ikke mer vedlikehold enn for andre dører. Bare mye kulere, avslutter hun.