Main Media

50 shades of white - hvite dører

Design

Hva er avgjørende når du skal velge hvitfarge? Hvit er ikke bare hvit. Det er viktig å velge den helt riktige nyansen hvis man skal male eller skifte dører og vinduer. 

De fleste nordmenn foretrekker å holde vegger, vinduer og dører i hvite nyanser. Men hvit er ikke bare hvit – det finnes utallige nyanser av den populære fargen. Her kommer tre tommelfingerregler, når du skal velge hvilken hvitfarge som passer til ditt hjem og dine dører.

1. VELG NYANSE MED OMHU

Først og fremst er det viktig at fargen på dører, vinduer og listverk stemmer overens med veggfargen – hvis begge er hvite vel å merke. Konsekvent bruk av den samme nyansen vil gi en bedre helhet i boligen og du unngår at hjemmet fremstår ugjennomtenkt – varier heller med ulik glansgrad for en ekstra effekt.

2. BRUK FARGEKODENE

Det kan være vanskelig å vurdere med øyemål om to utgaver av hvit er like. Derfor kan du med fordel benytte nyansenes unike fargekoder for å oppnå et mer presist resultat. Vær i den forbindelse oppmerksom på at mange produsenter har en spesifikk hvit standardfarge, og at nyansen kan variere fra virksomhet til virksomhet. Hos de fleste produsenter er standard ferdigmalte hvite dører, vinduer og listverk i Bomull (NCS S 0502-Y).

Hos Swedoor benytter vi også NCS S 0502-Y (Bomull) som standardfarge til hvite innerdører, men vi kan levere alle dører og karmer i akkurat den fargekoden du ønsker (f.eks NCS S 0500-N, Klassisk hvit). Vi oppfordrer deg derfor til å undersøke den unike fargekoden du har på vegger og vinduer før du skifter døren. Slik vil elementene harmonere og falle naturlig inn i innredningen. Sjekk eventuelt om det er mulig å låne en fargeskanner i nærmeste faghandel om du er i tvil.

3. MATCH MED HJEMMETS ANDRE FARGER

Noen farger fungerer bedre sammen enn andre. Det bør derfor også være en del av overveielsene når du skal velge en hvitfarge. Hvis du har et hjem med mange varme og mørke farger, bør du velge Bomull (NCS S 0502-Y). Hvis du derimot holder ditt hjem i lyse, nøytrale, rene og kjølige toner er en klassisk hvitfarge (NCS S 0500-N) å foretrekke - til slike farger vil Bomull og Egghvit kunne virke gulaktige. Hvis du er i tvil så søk hjelp hos din lokale faghandel eller maler.

Er du kanskje ikke så glad i at alt skal være hvitt, så tenk på at dører og karmer også kan leveres i valgfri NCS S farge – alt fra svart til lyse pasteller. Valget er ditt.