Main Media

Bruk dører til å løfte interiøret

Design Lyd Lys Smart

Dører er i ferd med å bli trendy, og kan bidra til å løfte uttrykket i interiøret. Blogger og innehaver av interiørbutikken Nordiske Hjem, Kine Vinje, gikk for myk minimalisme da hun og mannen skulle totalrenovere 80-tallshuset i Stavern. Her har dørene fått ekstra oppmerksomhet.

Når man står midt oppi et stort oppussingsprosjekt er det fort gjort å glemme dørene. Ofte blir de stående slik de er, eller de får et nytt malingsstrøk og nye håndtak. Det mange ikke tenker på er at også dører kan ha stor innvirkning på helhetsinntrykket i interiøret.

– Etter at vi renoverte huset er vi blitt veldig stolte av dørene, de er en del av interiøret og får gjerne bli med på bilder jeg tar til bloggen. Vi plukket selv ut fargekodene vi ønsket, og brukte de samme også på listene rundt døren for å skape et mer helhetlig og renere uttrykk, forteller Kine.

MYK MINIMALISME

Ifølge årets farge- og interiørtrender er mye lov, og Kine mener stikkordet er å skape sin egen personlige stil. Interiørentusiasten tror også at minimalisme fortsatt vil holde seg i trendbildet i 2018.

Det er fortsatt minimalisme som vi kjenner det, men du kan nå blande inn mer tekstiler, naturmaterialer og andre elementer som gir et mykere uttrykk og skaper et koselig preg – såkalt ”soft minimalism”. I tillegg vil vi nok se enda mer bruk av mørke farger både på vegger, dører og møbler, legger Kine til.

“Det er fortsatt minimalisme som vi kjenner det, men du kan nå blande inn mer tekstiler, naturmaterialer og andre elementer som gir et mykere uttrykk og skaper et koselig preg – såkalt ”soft minimalism”. I tillegg vil vi nok se enda mer bruk av mørke farger både på vegger, dører og møbler”

Kine Vinje | Blogger

EGEN STIL OG FARGE I HVER ETASJE

Det totalrenoverte huset i Stavern vitner om at Kine er glad i både pasteller og de mørke fargene som omfavner huset. I første etasje har de gått for en leken stil og møbler i matchende glade pasteller. Prikken over i-en er dører i fargene rosa og grå.

– Første etasje er laget for kos og hygge med barna, og da synes jeg det var på sin plass med litt farger, forteller Kine.

Etasjen over som rommer stue, soverom og bad, er mer minimalistisk med rene flater. Her har de satt inn dører fra Stable Effect-serien med frostet glass. Dørene er malt i Klassisk Hvit som passer fint sammen med fargene i resten av rommene. I tredje og siste etasje har familien gått for lekre svarte dører, som skaper et tydelig uttrykk og skiller seg ut fra de ellers hvite flatene.

SLUTT PÅ SLAMRING I DØRENE

Da Kine og mannen renoverte huset valgte de SmartClose på alle dørene. SmartClose er en teknologi der diskret innfelte beslag i karm og dørblad automatisk lukker døren stille og rolig ved hjelp av dempere og magnetlås.

– Da vi skulle bytte ut dørene tenkte jeg som småbarnsmor umiddelbart på barn som slamrer dører, og husker også selv at jeg som liten klemte fingrene i døra. Med SmartClose slipper man det. Her kan både barn og mødre bli så sinna de bare vil. Slamring med dørene blir det uansett ikke noe av, avslutter Kine.