Main Media

Finnes det lyd- og brannklassifiserte fyllingsdører?

Brann Design Lyd

Ved bytte av dører i eldre bygninger kan det være behov for lyd- og/eller brannklassifiserte fyllingsdører. I disse tilfellene finnes det noen ulike alternativ.

Klassifiserte massivdører kan aldri se ut som ekte fyllingsdører ettersom hele dørbladet alltid er ca 40 eller 60 mm tykt i grunnutførelsen. Men det man kan gjøre for at de skal likne fyllingsdører er en såkalt dekor- eller speilpåliming. Det finnes tre ulike varianter med ulike profiler. 

Den største begrensingen med påliminger er at de i utgangspunktet bare kan lages på en side, åpningssiden. For å få en følelse av fyllingsdør også på anslagssiden kan man lage en spor- eller speilfresing der. Mange velger spor- eller speilfresing på begge sider da det er et rimeligere alternativ, og døren da blir lik på begge sider. Spor- og speilfresing gir likevel et resultat som er vesentlig mindre likt en gammeldags fyllingsdør enn hva en påliming gjør.

Dører med fresing og/eller påliming finnes i både malt og finert utførelse. Les vår guide til massivdører her.

Vi har også to modeller i vår fyllingsdør-serie Craft (som normalt brukes i boliger), som finnes klassifisert i EI30, R’w 30dB og R’w 35dB.