Main Media

Lett eller massiv innerdør

Det er flere ulike parametere som bestemmer hvilken innerdør du skal foreskrive for et boligprosjekt. Ofte er førstevalget du må gjøre om det skal være en lett eller massiv innerdør.

Innerdører til bolig finnes i en rekke forskjellige modeller. Generelt kan disse modellene deles inn i lette eller solide innerdører.

Den vanligste innerdøren er den vi kaller Easy. Det er en lett, slett innerdør. Med lett innerdør menes en dør med lett fylling. De fleste dører er bygget på samme måte, men av forskjellige materialer avhengig av dørtype. Først har du et ramtre som danner ytterkantene på dørbladet. Inne i rammen er det en eller annen form for fylling. I en lett innerdør består den av et slags plissert pappmateriale (honeycomb), og det er dette som gjør den til en lett dør. På utsiden av ramtre og fylling finnes en skive som dekker hele dørens overflate, som deretter overflatebehandles.

Som et alternativ til Easy er en massiv, slett innerdør som heter Stable. Den har en litt finere og sterkere overflatebehandling, men den store forskjellen er fyllingen. I stedet for en lett fylling, har den en massiv kjerne av et fibermateriale. Dette gir døren en bedre støyreduksjon, og føles mer eksklusiv.

Se våre massive dører her.