Main Media

Lett eller massiv innerdør

Design Lyd Smart

Det finnes flere ulike parameter som avgjør hvilken innerdør man foreskriver til et boligprosjekt. Ofte er det første valget man må gjøre å bestemme om det skal være en lett eller massiv innerdør. 

Innerdører, eller mer spesifikt innerdører til bolig, finnes i et antall ulike modeller. Generelt kan man dele disse modellene i lette eller massive innerdører. 

Den aller vanligste innerdøren er den vi kaller for Easy. Det er en lett, slett innerdør. Med lett innerdør mener man en dør med lett fylling. De fleste dører er oppbygd på samme måte, men av ulike materialer avhengig av dørtype. Først har man et ramtre som utgjør dørbladets ytre kanter. Inni ramtreet finnes så en type av fylling. I en lett innerdør består den av et slags plissert pappmateriale (honeycomb-kjerne), og det er dette som gjør det til en lett dør. Utenpå dette legger man så en plate som dekker hele dørens overflate, for deretter å overflatebehandle den. 

Som alternativ til Easy finnes det en massiv slett innerdør som heter Stable. Den har en forbedret overflate i forhold til Easy, men den store forskjellen er fyllingen. I stedet for en lett fylling har den en massiv kjerne av miljøvennlig trefibermateriale. Dette gjør at døren får en bedre lydreduksjon, og kjennes mer eksklusiv. Stable har også en forbedret og mer rengjøringsvennlig overflate som både ses og føles. Stables miljøvennlige kjerne gjør den godkjent til bruk i bygninger som er Svane-, Breeam- og DGNB-merket.