Main Media

FOP-hengsler: Når det ikke er plass til en bred nok dør

Hva gjør du når du trenger større fritt åpningsmål enn det som er mulig med størrelsen på døren som passer? Svaret staves FOP.

Spesielt ved renovering kan det noen ganger være vanskelig, eller for dyrt, å montere en større dør enn den som satt der fra starten. Selv om det er lettere å få dispensasjon fra tilgjengelighetskravene for oppussing, kan man ikke alltid regne med det. Du må kanskje finne en annen løsning. For slike situasjoner finnes det såkalte FOP-hengsler. Det er hengsler som "løfter ut" dørbladet når du åpner det. I åpen posisjon (90 grader) forstyrrer den ikke den frie åpningsdimensjonen. Du frigjør da, avhengig av dørtype, 46-68 mm ekstra av åpningsmålet ved 90 grader.

Disse hengslene kan brukes til de fleste av våre massive dører. Men som alltid når det gjelder spesialtilpasninger av klassifiserte produkter, er det ikke sikkert vi kan tilby FOP-hengsler og samtidig beholde typegodkjenning eller sertifikat. Det kan variere mellom ulike klassifikasjoner. Vurderer du å foreskrive FOP-hengsler til klassifiserte dører, anbefaler vi derfor at du alltid tar kontakt med oss.