Main Media

Eikedør – naturmaterialer inn i hjemmet

Design Eco Lys

Naturen er en viktig kilde til inspirasjon når vi velger materialer til hjemmet. Farger hentet fra naturen kombinert med bærekraftige produkter blir stadig mer populært når vi pusser opp eller bygger nytt.

Eik i ulike fargetoner, rotting, glass, keramikk og grønne planter er materialer vi tror vil prege dette tiåret. Økt fokus på miljø og klima gjør at vi oftere velger tidløse og varige løsninger, og bruk- og kast kulturen er på vei ut. Vi er mer opptatt av kvalitet og hvor produktene kommer fra enn å kjøpe billig.

Lyst eller mørkt interiør?

Fargen du velger på innerdørene vil ha stor innvirkning på hvordan rommet oppfattes. Med dører i sort eik får du en kontrast til vegger og gulv i lyse farger, eller du kan gå for den mørke og sofistikerte stilen med dype fargetoner på alle elementene. En dør i ren eik tilfører en varm glød til interiøret, og ønsker du en lys skandinavisk stil er kanskje den hvitpigmenterte eiken det rette valget.

Naturlig eik

Sort eik

Hvitpigmentert eik

Skap en sammenheng i materialene med eik

Tre er tidløst og kan lett kombineres med andre materialer og farger. Interiørdetaljer som trespiler i eik i tak eller på vegg gir en flott effekt sammen med innerdører i eik. For en gjennomført stil kan du også velge samme eikemateriale på både kjøkkenfronter, gulv, møbler og trapp. Sjekk Pinterest for ideer til møblering med eikedører.

Dørkarm som matcher eikedøren

For et helhetlig resultat bør en dør i eik selvfølgelig ha en karm i eik, og da skal du velge en eikefinert karm. Eikekarm finnes i de samme fargene som dørene; Naturlig eik, hvitpigmentert eik og sort eik. Eikekarmen har integrerte dempelister, som gir en støydempende effekt. Karmen er laget av massivt tre og har justerbare hengsler av snap-in-typen.

Til karmen kan du velge ulike terskelløsninger, som flat terskel, anslagsterskel eller baderomsterskel. En anslagsterskel (også kalt falset terskel) vil dempe støyen mest. Terskler finnes også i flere farger. Standard terskel er i lakkert eik, og så finnes det flere laserte eiketerskler som matcher eikegulvet perfekt.

Når dør og karm er valgt, bør du også tenke på listverk rundt døren, og kanskje gulvlister som matcher gulvet. Du får selvfølgelig gerikter i samme utførelse som karm.

Innerdører i tre fra bæredyktig, sertifisert skogbruk

Hos Swedoor jobber vi kontant med forbedringer innen miljø og bæredyktig produksjon, og de fleste av våre dørserier oppfyller derfor de strenge kravene for å kunne inngå i Svanemerkede boliger. Videre benytter vi materialer som er 100% gjenvinnbare, og vi benytter utelukkende tre fra bæredyktige, sertifiserte skoger. Våre dører er sertifisert som enten FSC eller PEFC og oppfyller kravene til EU tømmerforordning.

Skyvedør i eik

Alle eikedørene kan leveres som skyvedør, både innfelt og utenpåliggende. Det finnes en rekke lekre løsninger for montering av skyvedør, enten du ønsker å bygge den inn i veggen, eller montere den utenpå. En skyvedør i eik blir lekker som bruk til en garderobe eller kanskje stenge av mellom stue og kjøkken med doble glassdører. 

Eik ytterdør

I våre serier Function (modellene Bering, Elbe, Nile og Volga) og Classic (Schumann) finner du flere vakre ytterdører i eik, både som enkeltdør og dobbeltdør. Til alle disse modellene kan du også velge til overlys eller sidelys i eik for et komplett inngangsparti. For at en ytterdør i eik skal holde seg flott i mange år er det svært viktig at du overflatebehandler den umiddelbart ved montering med oljen som følger med. Oljede ytterdører skal også jevnlig påføres ny olje for å beskytte overflaten mot slitasje fra vær, vind og forurensning.

Se galleri med eikedører inne og ytterdører i eik.