Main Media

Slik kan du bruke dørene som dekorative innslag i innredningen

Design Smart

Ikke to dører er like i denne lekre New Yorker-leiligheten i Aalborg, hvor dørene er brukt som en aktiv del av interiøret.

Det er mange smarte måter du kan skape blikkfang i innredningen på, men en av de mest oversette mulighetene bruker du faktisk flere ganger hver dag – nemlig dørene. Ved at tenke på dem som en aktiv del av hjemmet kan du skape en enda mer personlig stil. 

Bli med inn i denne gjennomførte leiligheten i Aalborg, som har gjort nettopp det, og få tre gode råd til hvordan du kan gjøre det samme.

Inngangsdør med wow-effekt

Allerede ved ankomsten til den 300 kvadratmeter store leiligheten er det tydelig at man her kan forvente en bolig med spennende detaljer. Inngangsdøren med det overdimensjonerte leilighetsnummeret i glass er valgt i en klar, oransje farge, som byr gjester velkommen med vamre og en snert av humor.

Hoveddøren er bare den første av mange dører med forskjellige uttrykk i dette hjemmet. For så snart du trer inn i den lange entréen, er det tydelig at her er det gjennomtenkt at man vil gi hvert rom et unikt uttryk med nøye valgte dører. Hvor en lang gang normalt hadde vært uinteressant, gir de forskjellige dørene et spennende og varieret uttrykk, så øyet med det samme går på oppdagelse. 

Rå elementer med varme innslag

I den store leiligheten, som tidligere var et forretningslokale, hersker en rå og industriell stil, som særlig kommer til syne i den store stuen. Her er det lekker kontrast mellom den rå mursteinsveggen og den svarte vindeltrappen i jern mot de synlige bjelkene og det mørke tregulvet med sin varme og patinerte look.

Det rå uttrykket går igjen med den svarte skyvedøren Unique, som med sitt frostede glass gir privatliv til det tilstøtende rommet, uten å stenge av for naturlig lysinnfall. Med den synlige monteringen blender døren naturlig inn i innredningen og får det til å se ut som den altid har vært der. 

Dører med skulpturelle detaljer 

Alle dørene i leiligheten skiller seg fra hverandre for å fremstå som en aktiv del av innredningen, på lik linje med møbler og annet interiør. Det sikrer en innredning, som til tross for den strømlinjeformede stilen, får et varierert og annerledes uttrykk.

Den svarte døren (Unique) til badet har tre runde vinduer for å bryte med de rene linjene og gir rommet et maritimt uttrykk. Her er de varme tonene ført videre i den rå vasken, kranen i oksidert messing og i de store, rå flisene i en varm, grønn tone.

Selv om den svarte døren fra badet går igjen på tenåringsrommet, er designet slett ikke likt på de to dørene – Her er der valgt en dør (Charisma) med en strukturell, mønstret overflate, som med sin 3D-effekt skaper et spennende  uttrykk.

Men dørene fungerer ikke bare som estetiske innslag i innredningen – de er også utstyrt med praktisk, integrert lukkefunksjon, som gjør at dørene ikke smeller igjen ved eventuell gjennomtrekk, men i stedet går rolig igjen.

3 råd til å integrere dørene aktivt i innredningen

  1. Gjør døren til et lerret med en integrert tavle eller whiteboard, som lar barna få utfolde seg og sin kreativitet i timevis  - uten masse opprydding etterpå.
  2. Bruk døren som speil, og spar plass på veggene eller gulvet ved å integrere et speil på innsiden av døren, for eksempel på ungdomsrommet eller soverommet.
  3. Utnytt rommet med en innbygget skyvedør, som enten forsvinner i veggen eller fremstår som et dynamisk innredningselement.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Bolig Magasinet

Prøv dine skreddersydde dører før du bestiller

Det kan være vanskelig å forestille seg hvordan dine nye dører vil passe best mulig til ditt hjem og din stil. Derfor kan du med vår app, Door Designer, prøve dem digitalt før du bestiller. På den måten kan du enkelt skape en personlig og unik innredningsløsning.

Prøv appen Door Designer