Main Media

Slik velger du ny ytterdør

Design Sikkerhet Smart

Ytterdøren er mer enn bare en inngang til huset. Den er en fortelling om menneskene som bor der. Ved bruk av farge og annerledes design, kan døren uttrykke både personlig stil og gi huset en sterk karakter.

AVKLAR BEHOV – HVA TRENGER DU?

Det er viktig å velge en solid ytterdør av gode materialer, for du skal leve med den i mange år. Vi bruker ytterdøren konstant, den er utsatt for vær og vind, den skal være velfungerende og se bra ut også om 10 år – og så skal den selvfølgelig holde innbruddstyver ute. Som en god tommelfingerregel går kvalitet og pris hånd i hånd.

Ønsker du en moderne eller klassisk ytterdør, med glass, i en spesiell farge, enkel eller dobbel dør, en spesielt sikker ytterdør, en ytterdør som isolerer utover normalen, en dør som er ekstra lydisolert? Valgene er mange og du kan kombinere alt dette i samme dør.

nile-grey-oakframe-scenery-3

DETTE BØR DU TENKE PÅ FOR ET TRYGT OG SIKKERT DØR-KJØP

Tenk på at ytterdøren skal sitte i huset ditt i mange år, og at du skal kunne føle deg trygg når døren er låst. For mange er sikkerhet det aller viktigste ved valg av ytterdør. Det skal være vanskelig å bryte seg gjennom døren, ikke bare ved låsen, men også ved glassåpningen om du velger en glassdør.

Man skal også se om låsen "holder fast" døren i karmen når den er lukket og låst (på fagspråk kalt hakelås). Mange innbruddstyver vil foretrekke en dør uten dette.

michigan-grey-double-scenery-3

En annen sak mange ikke vet om, er at hengslene også er viktige for å gjøre døren så sikker som mulig. Hengslene bør være av en type som låser dørbladet til karmen når den er lukket (på fagspråk kalt bakkantsikring), selv hvis tyven sager over hengslene utenfra. Med slike hengsler vil det ikke være mulig å løfte døren ut av karmen.

“Tenk på at ytterdøren skal sitte i huset ditt i mange år, og at du skal kunne føle deg trygg når døren er låst”

Beat

Skal du velge en sikkerhetsklassifisert ytterdør?

For de fleste er en ytterdør av god kvalitet nok for å sikre boligen, men i noen tilfeller er det rett å velge en sikkerhetsdør. Ligger ditt inngangsparti uten innsyn fra omgivelsene eller har du en terrassedør på baksiden, der tyvene kan jobbe uhindret, vil valg av en sikkerhetsdør være riktig.

corelli-white-scenery