Main Media

Sjekkliste ved valg av ny ytterdør

Brann Design Eco Isolering Lyd Lys Sikkerhet Smart

Det finnes en dør for alle hustyper – uavhengig av husets fasade, arkitektur eller farge. Innbruddsforsterkede, godt isolerte og designede ytterdører som gir deg rikelig med valgmuligheter.

Uansett om huset ditt er i funkisstil, av tømmer eller mur, gir du fasaden et helt nytt uttrykk ved å skifte ut ytterdøren.

Kanskje vil du forsterke inntrykket av husets tidsepoke? Forandre, eller bryte med det forventede?

Når du skal velge ytterdør, er en grunnregel å velge dør i samme stil som huset. Men gjennom å bryte med stilen, kan du skape nye og spennende effekter. Dette er en avgjørelse som krever både tid og ettertanke, men er verdt å prøve for deg som vil gi fasaden et spennende uttrykk.

Husets karakter bestemmes i stor grad av ytterdørens design, farge og eventuelle vinduer.

Når du skal velge dør, er det selvsagt også mange andre forhold å ta hensyn til. Ytterdøren skal være godt isolert mot nedbør, vind og lyd, og dessuten være sikker mot innbruddsforsøk. Samtidig skal den selvsagt fungere som en innbydende inngang til huset, og muligens også gi lysinnslipp til innsiden. 

SJEKKLISTE FOR VALG AV NY YTTERDØR:

  1. Velg en dør av kvalitet. En ytterdør skal tåle både nordiske temperaturer og klimaendringer. Pass på at du velger en CE- merket dør med lang formstabilitets- og produktgaranti.
  2. Sjekk at døren har god isolering, så den holder varmen inne selv om det er skikkelig kaldt. Bor du i et passivhus, eller huset ligger utsatt til, kan en lavenergidør med lav U-verdi være et godt alternativ.
  3. Trygg og sikker. Det finnes nye dører på markedet som en tyv kan komme seg gjennom på noen sekunder. Velg en dør med innbruddsforsterkede hengsler og lås med hakereile. Vil du føle deg ekstra trygg, velger du en dør med sikkerhetsklassifisering i henhold til EN 1627 RC3.
  4. En god dør bør også være lydisolert. Når du har lukket døren, ønsker du ikke forstyrrende lyder fra veien eller forbipasserende. Spør selgeren om døren har en lydisolert konstruksjon.
  5. Vi trenger lys. Tenk på mulighetene for ulike glassfelt i døren, eller å kombinere døren med glasspartier over eller på siden for å skape en lys og innbydende entré.