Main Media

Beskytt huset ditt mot innbruddstyver

Sikkerhet

Å bryte opp inngangsdøren er ofte innbruddstyvens valg ved innbruddsforsøk. En investering i en sikkerhetsdør av høy kvalitet beskytter ikke bare deg og din familie, men sikrer også huset når du er borte. Sikkerhet er viktig, og det starter gjerne med en investering i en inngangsdør av høy kvalitet.

DE SKJULTE HEMMELIGHETENE SOM GIR DEG EN GOD NATTESØVN

Sikkerhetsdør i seg selv gir ikke alene den gode sikkerheten som er påkrevd. Hemmeligheten som gjør at du sover ekstra trygt om nettene ligger i detaljer som hengsler, karm og dørblad. En ekstra lås eller to er ikke den avgjørende faktoren for om døren er lett å bryte opp eller ei. Det er kombinasjonen av dør, lås, karm, og hengsler som er hemmeligheten.

HVA ER EGENTLIG EN SIKKERHETSKLASSIFISERT DØR?

Ulike sikkerhetsklasser viser hvor motstandsdyktig døren og materialet er mot innbrudd, vandalisme osv. Standarden EN 1627 RC3 innebærer at dør og karm klarer en simulert innbruddstest utfra gitte forutsetninger. Innbruddsforsøket pågår i 20 minutter og 5 av disse minuttene brukes til aktiv bearbeiding med blant annet brekkjern. Tenk på dette når du skal kjøpe ny ytterdør.

“Hva gjør at du kan sove trygt om natten? Din dør… Alle ytterdører fra Swedoor er bygget for økt sikkerhet og gjør livet surt for ubudne gjester. Swedoor. Take Notice.”

DESIGN ER INGEN HINDRING FOR FUNKSJONALITET

En sikkerhetsytterdør kan høres kjedelig og trist ut. Sikkerhetsklassifiserte ytterdører er ikke alltid spesielt estetisk tiltalende. De fleste er produsert i stål og sjelden spesielt hjemmekoselige. Swedoors sikkerhetsytterdører er derimot i tre og kan måle seg med hvilken som helst designdør. Hemmeligheten ligger i detaljene.

En sikkerhetsdør kan være elegant, samtidig som den gjør jobben. Smart and beautiful er alltid en vinnende kombinasjon! Produktserier som Character, Classic og Function har designmodeller som er vakre å se på, samtidig som de beskytter deg og din familie.

SIKKERHETSYTTERDØR VS. STANDARD YTTERDØR? HVA ER FORSKJELLEN?

Visuelt sett vil en sikkerhetsytterdør være ganske lik en hvilken som helst ytterdør. En sikkerhetsklassifisert ytterdør har ekstra forsterkninger i karm, glass, hengsler, lås og beslag, slik at du skal være ekstra beskyttet mot innbrudd. Tester har vist at en standard ytterdør kan ta 5-20 sek å bryte opp sammenlignet med en RC3 godkjent sikkerhetsdør, som en innbruddstyv vil bruke over 20 minutter på å bryte opp - se film under. Denne forlengede tiden utgjør forskjellen på om innbruddstyven fortsetter innbruddsforsøket sitt eller ikke.

En ytterdør med god sikkerhet er bygget opp med spesielt solide materialer som er sikkerhetstestet mot innbrudd. Det viser at uansett verktøy som brukes enten det er brekkjern, hammer, slegge eller elektrisk drill, vil sikkerhetsdøren stå imot og forlenge tiden som brukes ved et innbruddsforsøk og dermed øke sjansene for at innbruddstyvene gir opp.

Se video av tester som er gjort av Swedoors sikkerhetsytterdører under.