Main Media

Beskytt huset ditt mot innbruddstyver

Sikkerhet

Sikkerhet bør og skal alltid være førsteprioritet i ethvert hjem, og det starter med en god investering i en ytterdør av høy kvalitet. Å beskytte seg selv og sin familie skal og vil alltid være høyeste prioritet i manges liv. La en sikkerhetsytterdør være en del av sikkerheten du gir deg og dine nærmeste.

DE SKJULTE HEMMELIGHETENE SOM GIR DEG EN GOD NATTESØVN

Sikkerhetsdør i seg selv gir ikke alene den gode sikkerheten som er påkrevd. Hemmeligheten som gjør at du sover ekstra trygt om nettene ligger også i hengsler, karm og dørblad. En ekstra lås eller to er ikke den avgjørende faktoren for om døren er lett å bryte opp eller ei. Det er kombinasjonen av dør, lås, karm, og dørblad som er hemmeligheten.

HVA ER EGENTLIG EN SIKKERHETSKLASSIFISERT DØR?

Ulike sikkerhetsklasser viser hvor motstandsdyktig døren og materialet er mot innbrudd, vandalisme osv. Standarden EN 1627 RC3 innebærer at dør og karm klarer en simulert innbruddstest utfra gitte forutsetninger. Innbruddsforsøket pågår i 20 minutter og 5 av disse minuttene brukes til aktiv bearbeiding med blant annet brekkjern. Tenk på dette når du skal gå til innkjøp av en ny ytterdør.

DESIGN ER INGEN HINDRING FOR FUNKSJONALITET

En sikkerhetsytterdør kan høres kjedelig og trist ut. Sikkerhetsklassifiserte ytterdører er ikke alltid spesielt estetisk tiltalende. De fleste er produsert i stål og sjelden spesielt hjemmekoselige. Swedoors sikkerhetsytterdører er derimot i tre og kan måle seg med hvilken som helst designdør. Hemmeligheten ligger i detaljene.

En sikkerhetsdør kan være elegant, samtidig som den gjør jobben. Smart and beautiful er alltid en vinnende kombinasjon! Produktserier som Character, Classic og Function har designmodeller som er vakre å se på, samtidig som de beskytter deg og din familie.

SIKKERHETSYTTERDØR VS. STANDARD YTTERDØR? HVA ER FORSKJELLEN?

Visuelt sett vil en sikkerhetsytterdør være ganske lik en hvilken som helst ytterdør. En sikkerhetsklassifisert ytterdør har ekstra forsterkninger i karm, glass, hengsler, lås og beslag, slik at du skal være ekstra beskyttet mot innbrudd. Tester har vist at en standard ytterdør kan ta 5-20 sek å bryte opp sammenlignet med en RC3 godkjent sikkerhetsdør, som en innbruddstyv vil bruke over 20 minutter på å bryte opp - se film under. Denne forlengede tiden utgjør forskjellen på om innbruddstyven fortsetter innbruddsforsøket sitt eller ikke.

En ytterdør med god sikkerhet er bygget opp med spesielt solide materialer som er sikkerhetstestet mot innbrudd. Det viser at uansett verktøy som brukes enten det er brekkjern, hammer, slegge eller elektrisk drill, vil sikkerhetsdøren stå imot og forlenge tiden som brukes ved et innbruddsforsøk og dermed øke sjansene for at innbruddstyvene gir opp.

Se video av tester som er gjort av Swedoors sikkerhetsytterdører under.

“En sikkerhetsytterdør kan være elegant, samtidig som den gjør jobben.”