Main Media

ECO – Klimasmarte ytterdører for miljøbevisste boligeiere

Design Eco Isolering Smart

Ved å investere i en klimavennlig ECO-dør får både du og miljøet mer verdi for pengene på sikt. Utvendig er den vakker å se på, og innvendig skjuler det seg miljøvennlig trefiber som holder kulden ute med sine utmerkede isoleringsegenskaper. 

I dag forbruker vi mer enn kloden vår tåler. I 2011 passerte vi syv milliarder mennesker på jorda, og FN anslår at dette tallet vil øke med nesten 60 prosent innen utgangen av dette århundret. For å sørge for at kloden tåler et stadig økende forbruk, blir flere og flere mennesker opptatt av å ta bærekraftige valg – også når det kommer til investeringer i forbindelse med boligen sin.

“Ytterdøren er det første som møter deg når du kommer hjem, og det siste du ser før du går ut av boligen. Den samme ytterdøren blir gjerne stående i 20 til 30 år. Da er det viktig å velge en dør som passer til stilen og fargene du har på boligen din, og tenke godt igjennom hvilken kvalitet og funksjonalitet du ønsker at døren skal ha.”

Tara Liv Hall | Produktsjef i Swedoor

ECO er et grønnere valg av ytterdører for deg som ønsker å kombinere estetikk og miljøvennlige løsninger. Dørene har blant annet utmerkede isolerende egenskaper som gjør at du kan spare energi. Du får en lunere gang fri for trekk, og kan være sikker på at det ikke lekker varme fra ytterdøren. I tillegg er dørene laget av materialer som er mer bærekraftige enn materialer som er kunstig fremstilt.   

– De trebaserte materialene er FSC-sertifisert. Kjernen i døren er laget av porøst trefiber, et materiale som er langt mer miljøvennlig enn kunstig fremstilte materialer. I tillegg isolerer materialet ekstra godt, noe som bidrar til at du kan redusere energiforbruket ditt. I et passivhus, lavenergihus eller 0-energihus bør derfor valg av ECO-dører være en selvfølge, forklarer Hall.

Estetikk og funksjonalitet

Å gå for en mer miljøvennlig ytterdør trenger ikke gå på bekostning av estetikken. ECO fås som tilvalg til de fleste modeller i Character, Function og Classic-serien. Drømmen om en mer miljøvennlig dør i fargen du ønsker deg, med de innfelte glassene du har sett for deg, eller med unike detaljer er dermed ikke umulig. 

– Ytterdøren er det første som møter deg når du kommer hjem, og det siste du ser før du går ut av boligen. Den samme ytterdøren blir gjerne stående i 20 til 30 år. Da er det viktig å velge en dør som passer til stilen og fargene du har på boligen din, og tenke godt igjennom hvilken kvalitet og funksjonalitet du ønsker at døren skal ha. Med ECO gjør du fasaden attraktiv, sikrer et lunt og godt inneklima, og tar samtidig et aktivt grønt valg for flere år i fremtiden, sier Hall. 

Les også: Ytterdører til klassiske og moderne hjem

Mer bærekraftige materialer går heller ikke på bekostning av funksjonaliteten – snarere tvert imot. Døren har spesialtilpassede karmhylser og -skruer som gjør det enkelt og trygt å montere døren på en stabil måte

– Karmhylsene og -skruene gjør det også enklere å justere døren i ettertid, som ved en ettårsbefaring når huset har «satt seg» litt. I tillegg er døren godt rustet for et hardt nordisk klima ved at karmen er kledd med HDF både på utsiden og innsiden. Det gjør døren enda mer værbestandig, forklarer Hall.