Main Media

Slik gjør du det vanskeligere for innbruddstyven

Sikkerhet

Innbruddstyver velger sjelden å knuse glasset i et vindu eller en dør for å komme seg inn i ditt hjem. De velger helst andre metoder for å komme inn enn gjennom knust glass.

Det er viktig at man tenker helhet når det gjelder sikring av boligen. Optimal sikkerhet er en kombinasjon av mange forskellige faktorer, blant annet dørens kvalitet, innbruddsforsterket lås og sylinder, solide hengsler, men også god belysning rundt boligen og oppmerksomme naboer, som tømmer postkassen for deg når du er bortreist.

Statistikk fra Gjensidige viser at det er terrassedører eller en bi-inngang, som er innbruddstyvens favoritt. Årsaken er at denne type inngang ofte ligger mer skjult til enn hovedinngangen til huset, og tyven får jobbe mer i fred med å ta seg inn.

Innbruddstyven tar seg inn slik:

  • 33 % via terrassedør eller bi-inngang/kjellerdør
  • 28 % gjennom ytterdøren
  • 21 % gjennom vindu
  • 18 % annet

Hvordan kan du stoppe innbruddstyven?

  1. Sikre boligens svake punkter: Dører og vinduer bør ha lås av god kvalitet (FG-godkjent). Sikringsbeslag reduserer risikoen ytterligere. Tyver kan bruke brekkjern for å bøye dørkarmen ut slik at låsen glipper fra karmen. Swedoors ADVANCE-LINE ytterdører har solid og stabilt feste i veggåpningen takket være spesielle hylser og skruer. Terrassedøren bør ha lås med løs nøkkel. Hvis du fjerner den når du reiser bort, vil ikke tyven kunne bruke døren til å gå ut etter innbruddet.
  2. Lås dører og lukk vinduer - også når du er hjemme: Pass på å låse øvrige inngangsdører når du er ute i hagen.
  3. Få det til å se ut som du er hjemme: Be en nabo eller bekjent ta inn posten, og ikke trekk for gardinene.
  4. Pass på verdisakene: Merk, ta bilde av og lag liste over verdisakene dine, så blir det enklere om du skulle være uheldig.
  5. Ikke hjelp innbruddstyven: Lås bod og garasje. Sørg for at eventuell stige er låst fast.
  6. Vurder alarm: En alarm er ingen sikkerhet mot innbrudd, men den kan få innbruddstyven til å velge et annet hus.

(Kilde: Gjensidige)

Har du behov for en ytterdør som er ekstra sikker bør du vurdere våre sikkerhetsklassifiserte RC3 ytterdører.