Main Media

Sikre ytterdører

Brann Design Lyd Lys Sikkerhet Smart

Sikkerhet bør og skal alltid være førsteprioritet i ethvert hjem og det starter med en god investering i en ytterdør av høy kvalitet. Å beskytte seg selv og sin familie skal og vil alltid være høyeste prioritet i manges liv. La en sikkerhetsytterdør være en del av sikkerheten du gir deg og dine nærmeste.

Sikre ytterdører, uten å gå på kompromiss med designet

Tidligere måtte man velge mellom å ha en sikker ytterdør eller en ytterdør med flott design. Nå trenger man ikke lenger velge. Sikre ytterdører leveres i en lang rekke flotte design som alle lever opp til sikkerhetsstandarden, og som har nettopp de detaljer som gir deg ro i sinnet slik som forsikringsgodkjent låskasse (FG-godkjent låskasse), innbruddsforsterkede hengsler og bakkantsikring.

Sikkerhetsklassifiserte ytterdører

Ulike sikkerhetsklasser viser hvor motstandsdyktig døren og materialet er mot innbrudd, vandalisme osv. Standarden EN 1627 RC3 innebærer at dør og karm klarer en simulert innbruddstest utfra gitte forutsetninger. Innbruddsforsøket pågår i 20 minutter og 5 av disse minuttene brukes til aktiv bearbeiding.

Hva er forskjellen på en sikkerhetsklassifisert ytterdør vs en standard ytterdør?

Visuelt sett vil en sikkerhetsytterdør være ganske lik en hvilken som helst ytterdør. En sikkerhetsklassifisert ytterdør har ekstra forsterkninger i karm, glass, hengsler, lås og beslag, slik at du skal være ekstra beskyttet mot innbrudd. Tester har vist at en standard ytterdør kan ta 5-20 sek å bryte opp sammenlignet med en RC3 godkjent sikkerhetsdør, som en innbruddstyv vil bruke over 20 minutter på å bryte opp. Denne forlengede tiden utgjør forskjellen på om innbruddstyven fortsetter innbruddsforsøket sitt eller ikke.

En ytterdør med god sikkerhet er bygget opp med spesielt solide materialer som er sikkerhetstestet mot innbrudd. Det viser at uansett verktøy som brukes enten det er brekkjern, hammer, slegge eller elektrisk drill, vil sikkerhetsdøren stå imot og forlenge tiden som brukes ved et innbruddsforsøk og dermed øke sjansene for at innbruddstyvene gir opp.