Main Media

Sikkerhetsdør – beskytt det mest dyrebare du har

Design Sikkerhet

Med sikkerhetsdør beskytter du ditt mest dyrebare. Vissheten om at familien er trygg er vesentlig for at vi skal kunne slappe av og kalle et hus for et hjem. Med sikre ytterdører vet du at du har gjort ditt beste for å beskytte det mest dyrebare du har – hjem og familie. 

När du er hjemme skal du kunne kjenne deg trygg på at ytterdøren holder ubudne gjester ute og når du er bortreist skal den holde dine eiendeler i trygg forvaring. Ofte innebærer sikkerhetsytterdører en kraftig, upersonlig ståldør med begrensede designmuligheter. Det unike med sikkerhetsdører fra Swedoor er at du kan velge nesten hvilket som helst design på ytterdøren, og likevel få den i sikkerhetsklasse RC3. For deg innebærer dette unike og lekre ytterdører – mens innbruddstyven får en tøff match. 

Hva betyr det at en ytterdør er sikkerhetsklassifisert?

Alle våre ytterdører har sikkerhetslås, bakkantsikringer og glassfester som gir bedre beskyttelse mot innbrudd. Våre sikkerhetsytterdører klarer mer og oppfyller også de tøffe kravene i innbruddsklasse RC3 (EN 1627). En innbruddsklassifisering innebærer at dør og karm klarer en simulert innbruddstest utfra gitte forutsetninger. RC3-kravet skal motsvare en normal innbruddstest i totalt 20 minutter, hvorav 5 minutter får brukes til aktiv bearbeiding med blant annet skrutrekker og brekkjern. Resterende tid er tenkt å motsvare tid for hvile, bytte av verktøy og planlegging for å kunne gjennomføre innbruddsforsøket uten å vekke unødig oppmerksomhet.

Kvalitet i første rekke

Med patentert karmmontering og dørkonstruksjon i tillegg til et stort designutvalg stiller Swedoor i første rekke når det kommer til sikre ytterdører. Sikkerhetsytterdørene har spesialforsterket dørstamme, hengsler og lås, samt innbruddssikret glass (i dører med glassåpning). De har i tillegg god varmeisolering som sparer energi. Dørene har i tillegg brannhemmende og lydreduserende egenskaper. Swedoors sikkerhetsdører har 10 års garanti for formstabilitet og fås som standard i hvit farge – eller kan spesialbestilles i nesten alle NCS S-farger.

En sikkerhetsdør som er pen å se på

En sikkerhetsdør har tradisjonelt sett vært ganske upersonlig i utseende. Sikkerhetsdørene fra Swedoor, som er sikkerhetsklassifisert i henhold til EN 1627 RC3, gir deg muligheten til å sette et personlig preg på døren. Valgmulighetene er mange ettersom sikkerhetsklassifiseringen tilbys i de fleste ytterdørsmodellene i ADVANCE-LINE Character, Function og Classic (samtlige dører uten glass og flere modeller med glass). 

Sikkerhetsdør som terrassedør

Innbruddstyver liker å jobbe uforstyrret, og satser derfor ofte på å ta seg inn i huset via terrassedøren, som gjerne er en enklere konstruksjon. Nå kan du også sikre huset bedre mot innbrudd ved å oppgradere denne. I det brede sortimentet finner du alternativer som passer som terrassedører, og som allikevel tilfredsstiller kravene til sikkerhetsdører, takket være herdet og laminert sikkerhetsglass. Sikkerhetsklassifiserte alternativ for terrassedør er eksempelvis Como, Aral og Caspian som tilbys både med og uten sprosser.