Main Media

Klassiske dører fullfører stilen på totalrenovert landbruk

Design Lys

Få et innblikk i den landlige sjarmen til gården Bækkelund, hvor Swedoors dører har vært med på å sette prikken over i-en på det stemningsfulle interiøret. På gården bor kokebokforfatter, og tidligere vinner av det danske programmet "bagedyst", Liv Martine sammen med sin mann Mads, sønnen Frode og katten Anton.

I 2017 ble Liv Martine Niemann Hansen og Mads Niemann Hansen forelsket i en nedlagt gård i Nordjylland, kun få kilometer fra Liv Martines barndomshjem. Det har alltid vært en stor drøm for Liv Martine å bo tett på familien, så da det stemningsfulle landstedet, bare noen få kilometer fra foreldrenes gård, ble lagt ut for salg, var det ikke langt fra tanke til handling. I 2017 Liv Martine og Mads de lykkelige eierne av et landsted med hovedhus på ikke mindre enn 330 kvadratmeter.

Landlig idyll i nye klær

Da Liv Martine og Mads flyttet inn i Bækkelund, ble de forelsket i gårdens landlige idyll, men de har alltid visst at det gamle landstedet skulle gjennomgå en større oppussing når tiden var inne. I løpet av den lange koronaperioden og mer tid i kalenderen, ble 2021 året hvor mange av parets ønsker gikk i oppfyllelse. Huset har det siste året fått nytt kjøkken, nye vinduer og ikke minst nye innerdører i hele huset.

– I 2021 har vi krysset av for mange av punktene på vår uendelige ønskeliste for Bækkelund. Da vi kjøpte gården ble vi forelsket i alt det mørke treverket, som gikk igjen overalt, men vi har måttet innse at blant annet dører og vinduer trengte en utskifting, så vi valgte å bytte ut alt det mørke treet med hvite og tidløse løsninger, sier Liv Martine.

Klassiske og tidløse dører

Siste steg i Bækkelunds forvandling er de nye innerdørene, som nå forskjønner de 330 kvadratmeterne. Liv Martine og Mads har valgt de klassiske og tidløse Craft-dørene fra Swedoor, som skaper sammenheng i hjemmet og gir mer lys.

– Vi er så glade for at vi endte opp med å bytte ut alle innerdørene våre. Det gir så mye lys og rommene føles mye større. Vi har aldri vært i tvil om hvilket merke vi ville valgt, da Swedoor uten sammenligning har de flotteste dørene etter vår mening. Spesielt dørene med glasspartier gjør at huset vårt føles mer sammenhengende, større og lysere, sier Liv Martine.

Craft-serien er en moderne versjon av de klassiske håndlagde fyllingsdørene. Alle Craft-designene er tilgjengelige som skyvedører, og utvalget inkluderer enkeldører, glassdører og dobbeltdører i en mengde farger.

– På en eldre gård som Bækkelund må man ofte være litt kreativ når det kommer til lyset. Derfor er vi veldig fornøyde med Swedoors Craft-serie, som har oppfylt alle våre ønsker. Vi har valgt enkeldører, glassdører og en  dobbeltdør, som virkelig åpner opp plassen, sier Liv Martine.

Avgjørende med den rette stemningen

I tillegg til hovedhuset rommer Bækkelund et stort fjøs, en stall, en garasje og 10 hektar tomt, hvor ekteparet etter hvert drømmer om å ha hest og storfe. På låven har det vært flere jule- og loppemarkeder, og på sensommeren 2019 var gården stedet for ekteparets bryllup. Bryllupet fant sted i hagen, mens regnet pøste ned. Etterpå var det mottakelse med gatemat og bålplass på gårdsplassen, og selve festen som varte til den lyse morgenen ble holdt i låven som var pyntet med rispapirlamper og vakre hvite takbannere som skapte en helt spesiell, idyllisk atmosfære.

Stemningen er også viktig i hovedhuset, hvor Liv Martine og Mads har valgt hvite dører med klassiske fyllinger og elegante dørhåndtak i messing. Det er viktig for ekteparet at lyden i husets mange kvadratmeter dempes, og derfor har de valgt massive dører, som lukker tett med terskler i massiv eik.

– Vi har valgt massive dører med flex karmsystem, som gjorde at vi enkelt kunne montere dørene selv. Det smarte med å velge Swedoor er at du har muligheten til å velge og generelt tilpasse mange av detaljene, slik at du er sikker på at alt passer perfekt inn i hjemmet ditt. Vi elsker utseendet gården vår har fått etter at vi fikk nye innerdører, sier Liv Martine.

Du kan følge med i renoveringen av Bækkelund på parets felles Instagram-profil @projektbækkelund.