Main Media

Innredet med eksklusive dører

Design Lyd Lys Smart

Tv-personligheten Helene Olafsen og mannen Jørgen Nilsen valgte noen helt spesielle dører til oppussingsprosjektet på Malmøya i Oslo. Swedoor SUPERIOR collection ble prikken over i-en i det gamle huset, som nå får nytt liv.

På yttersiden av Malmøya, innerst i Oslofjorden, ligger huset til Helene Olafsen og Jørgen Nilsen. Hun er kjent fra en spennende karriere som snowboard-kjører, og har senere utmerket seg både i Skal vi danse og som programleder i Senkveld. Under innspillingen av Skal vi Danse møtte hun mannen Jørgen, og sammen har de en sønn på 1,5 år. Huset overtok de for to år siden.

- Når vi kjøpte huset tenkte vi at vi bare trengte å male litt, men det ble fort tydelig at vi måtte gjøre mer og vi har siden det totaloppusset store deler av huset, sier Helene.

Jørgen er utdannet tømrer og har gjort det meste i huset selv. I perioder har paret måttet flytte ut av huset for å gi plass til prosjektene, og da tiden kom til å velge dører ble valget raskt klart.

- Vi dro på en butikk for å kjøpe dører, uten egentlig noen tanker om noe spesielt. Men da vi så SUPERIOR collection-dørene til Swedoor var vi begge enige om at de var perfekte. Huset er opprinnelig et laftet sommersted som er over 150 år gammelt og vi ønsket å beholde sjelen i huset, samtidig som vi oppgraderte til moderne standard, sier Helene.

- SUPERIOR-dørene har jo en helt fantastisk kvalitet, og Sekel-serien med mønstret glass er veldig likt det vi har sett på både bilder og i andre gamle hus her på Malmøya. Vi har funnet noen bilder hvor du ser at de har brukt farget glass i hjørnene, akkurat som på disse dørene, så de hører virkelig hjemme her, sier Jørgen.

De viktige detaljene

Paret har valgt å få dørene levert i sort ask, etter mål. Dørkarmene matcher med det samme rillemønsteret som på dørene. Fra gangen inn til stuen har døren et sidefelt med glass som også kan åpnes, noe som gir en åpen følelse inn i huset.

- Målet har vært å åpne huset opp slik at du kan se rett gjennom og ut mot den fine utsikten når du kommer inn. Det har vi virkelig fått til med døren som har glass i seg. De andre dørene har vi valgt å ha tette, og spesielt døren inn til soverommet fra stuen er bare utrolig fin når lyset fra vinduene treffer det rillete mønsteret, sier Helene.

Jørgen har montert alle dørene selv, med hjelp fra Helene.

- Den første døren må jeg innrømme var litt skummel. Det er så utrolig høy kvalitet på dørene med massivt treverk at jeg rett og slett var redd for å gjøre feil. Men de viste seg å være veldig enkle å montere. Vi bestilte ekstra dype karmer fordi veggene her er så dype, noe som ble skikkelig lekkert. Listene monteres raskt sammen med plugger og skruer, og fordi vi har klosser i hjørnene var det ingen kutting. De monteres liggende på gulvet på under fem minutter, noe selv Helene klarer, spøker Jørgen.

Et viktig interiørelement

I det man kommer inn i huset går man gjennom en praktisk entre før man kommer til hjertet av huset; en gang med hele fem av de seks SUPERIOR-dørene i huset. Rommet er malt i en mørk farge med en fantastisk tapet i taket og en stor og moderne lysekrone. Den store glassdøren med et bredt sidefelt åpner seg inn i stuen og ut mot de store vinduene som åpner opp ut mot Oslofjorden. De mørke dørene matcher den lune grønnfargen i stuen og kjøkkenet, og de blå glassfeltene reflekterer havet utenfor.

- Disse dørene har gjort jobben for oss som ikke er interiørdesignere. De er som smykker og har hevet inntrykket av huset og samlet alle elementene vi har brukt ellers, som de grønne veggene som reflekterer furutrærne ute og matcher perfekt til den sorte asken, og det blå glasset som representerer havet. Alle som kommer hit på besøk kommenterer på dørene og synes de er virkelig fine. Man kjenner også umiddelbart at det er kvalitet når man tar i dem, sier Helene.

Alle vinduene i huset er byttet ut, og gulvet måtte tas opp og legges helt på nytt før en spennende parkett fikk ta plass. Det nye kjøkkenet har også de samme blå glassene i hjørnet av glassfeltene. I inngangspartiet var det tidligere en rart formet, og massiv peis som nå er borte. Arealer som før var ubrukelige skal nå bli vaskerom, bad og et ekstra spennende rom med hems.

- Nå ser vi snart enden på dette prosjektet som nok ble større enn vi trodde. Vi gleder oss til å få på plass de to siste SUPERIOR-dørene slik at helheten blir komplett i gangen. Det eneste som kan avsløre at de ikke har vært i huset i alle år er de skjulte hengslene. Det er en moderne detalj som vi setter pris på. I tillegg har vi SmartClose på dørene som gjør at de lukker seg stille og rolig, sier Jørgen.

SUPERIOR collection er en eksklusiv kolleksjon innerdører som produseres på bestilling. Den finnes i fem ulike serier, inspirert av de arkitektoniske stilartene som har dominert boligbyggingen i Norden i mer enn 200 år. Sekel-serien som Helene og Jørgen har valgt er inspirert av den gustavianske stilen fra 1700-tallet. Serien fås i både enkle og doble dører, og med sidefelt. Dørene bestilles på mål og man kan gjøre flere tilvalg. Ønsker du glass velger du mønstret eller klart glass, og eventuelt farget glass i hjørnene. SUPERIOR-serien produseres i massivt tre av dyktige møbelsnekkere, og finnes i ulike tresorter og farger, synlige eller skjulte hengsler, ulike typer dørhåndtak og SmartClose. Døren kommer også med karmer og gerikter som matcher.