Main Media

Innerdørene fremhever stilen i boligen

Design Lys Smart

Interesse for interiør har hun alltid hatt, men det var ikke før Gunn Berit Johansen flyttet inn i rekkehuset i Trondheim og startet å dele bilder av hjemmet sitt, at hun virkelig fant sin egen stil. 

På Instagram-kontoen sin, hus10a, har Gunn Berit nesten 120 000 følgere. Her deler hun inspirasjon og bilder fra sitt eget hjem. Det har hun gjort siden hun flyttet inn i rekkehus for fem år siden.

– Interiørstilen hjemme vil jeg definere som mørk-nordisk med maskuline elementer og kubiske former. Vi har blant annet en glassvegg med sort messing og sorte dører, som er smykkene i huset, forteller Gunn Berit.

Nordisk stil kjennetegnes som ren, ryddig og moderne, og passer svært godt sammen med kubiske elementer med rette linjer og firkantede former. Gunn Berit har satt et mer personlig og maskulint preg på den nordiske stilen, ved bruk av mørke farger i dekor, møbler og dører.

Innerdører en stor del av interiøret

Da Gunn Berit og mannen skulle skifte innerdørene i hus10a, var hun sikker på at mørke innerdører var det perfekte valget. Da hun fremmet idéen for mannen, var han først skeptisk.

– Jeg var sikker på at jeg ville ha dører som en del av interiøret hjemme, istedenfor å gjemme de bort. Sorte innerdører er et utradisjonelt og modig valg, spesielt siden veggene i boligen er hvite. Det gir et markert uttrykk, og er alltid det første som gjestene kommenterer. Nå elsker vi dørene våre, og de forsterker den nordiske, maskuline stilen, kan Gunn Berit fortelle entusiastisk.

I hus10a falt valget på innerdørene Unique, en moderne serie med uendelige tilpasningsmuligheter innen farger, former og glass.

–   Vi visste at vi ville ha dører med ruter, men som var mer moderne enn tradisjonelle. Swedoors dører er eksklusive og med god kvalitet, og da vi så Unique-dørene bestemte vi oss for å ha de i hele boligen. De rette linjene, enkle detaljene og den rene stilen passer perfekt til uttrykket, sier Gunn Berit.

“Nå elsker vi dørene våre, og de forsterker den nordiske, maskuline stilen”

Gunn Berit Johansen | SoMe-ansvarlig Vi_Bo

Dørene i Unique-serien er akkurat så unike som navnet tilsier. Døren kan leveres i ulike størrelser med klart eller frostet glass, speil whiteboard eller tavle og som pardører, skyvedør eller enkeltdør. For Gunn Berit falt ikke valget på kun én type dør.

– Det jeg synes er så herlig med Unique-serien er at vi kan ha forskjellige dører etter rommenes behov, men samtidig ha en rød tråd som binder de sammen, forteller Gunn Berit.

Frostet glass på badet

Til døren som skiller gangen og badet har Gunn Berit valgt innerdøren Unique GW03L med frostet glass som slipper inn lys, uten innsyn.

– På badet er det ingen vinduer som slipper inn naturlig lys. Da tenkte vi, hvorfor ikke slippe lyset inn gjennom døra? Glasset er såpass frostet at det er umulig å se gjennom det. Så nå har vi en dør som slipper inn masse lys, men ikke gir noe innsyn. En helt perfekt romløsning som passer bra til bad, vaskerom, garderobe og så mye mer, ler Gunn Berit.

Klare glassdører åpner rommet

Mellom entreen og en større gang, har Gunn Berit valgt å gå for den samme innerdøren som på badet, men med klart glass. Med klart glass ser man tvers gjennom døra, noe som slipper inn store mengder lys.

– Da vi flyttet inn føltes den lille entreen både trang og innesperret. Etter vi fikk montert den klare glassdøren ble rommet plutselig mer åpent, lyst og luftig. Tenk at å gjøre noe så enkelt som å skifte ut en dør kan forandre uttrykket og stemningen i hele rommet? Det er fantastisk, mener Gunn Berit.

Dører som skiller seg ut

Markedsdirektør Europa, Tenna Knak, kan bekrefte en markedsendring med tanke på hvilke innerdører kundene ønsker.

– Tidligere valgte forbrukerne innerdører som var mer i ett med boligens uttrykk, og ofte var disse dørene hvite og uten glass eller spenstige mønster. Ved å velge hvit får man en allsidig dør som passer godt til det meste, også om man endrer interiørstil eller maler om rommene i boligen. Dører er tross alt noe man skal ha i lang tid fremover, forklarer Knak.

Allikevel ser hun en trend blant innerdører i duse, sterke og mørke farger. Det forklarer hun med en økende bevissthet rundt interiørvalg i boligen.

– Nå ønsker man i større grad enn tidligere et uttrykk i boligen som er personlig og som reflekterer de som bor der. I mange tilfeller vil man ha innerdører som skiller seg ut og blir lagt merke til. Det oppnås med kontrastfarger til vegger eller interiør, eller med elementer som klart, frostet og farget glass, sier Knak.

Videre tipser Knak om appen Door Designer, der man virtuelt kan teste ulike dører i sitt eget hjem før man bestemmer seg.

– Med Door Designer er det enklere å finne riktig dør til sitt eget hjem. Slik kan man prøve dører før man bestemmer seg for modell og farge. Appen er både smart og gratis, og kan lastes ned på telefonen, avslutter Knak.

Ler mer om appen Door Designer her.