Main Media

Dørdesignet som forsterker din personlige interiørstil

Design Smart

Som interiørbloggere og influensere setter Elisabeth Halbjørhus og Nicolai Klingenberg store krav til det helhetlige inntrykket i hjemmene sine. Kvalitet, estetikk og funksjon i kombinasjon med lekkert og tidløst design var derfor i fokus da de valgte nye innerdører.

Hjemme hos interiørstylist Elisabeth Halbjørhus i Skien er det stylet og innredet i en skandinavisk og industriell stil. Elisabeth er kjent for interiørbloggen PureInterior, der hun deler tips og inspirasjon med tusenvis av lesere daglig. Nå gir hun innsikt i det nyeste prosjektet hun har satt i gang med: Å renovere barndomshjemmet sitt, som hun kjøpte med mannen sin, Sindre, i 2015. 

– Jeg har lenge ønsket å renovere en hel bolig i min egen stil. Stilen vil jeg beskrive som minimalistisk, uten at den faller helt i den nordiske kategorien. Jeg elsker harde kontraster, og myker opp uttrykket med farger, tekstiler og møbler, sier hun.  

Etter innflytting og første del av renoveringen i 2015 ble prosjektet satt på vent med graviditet og alt som hører med. I fjor vinter ble Elisabeth ferdig med mammapermisjonen med yngstemann, Ulrik. Da sa hun samtidig opp en fulltidsstilling som markedsfører og satser nå fullt på livet som influenser og interiørstylist. 

– Man må bare hoppe ut i det, og gjøre det man elsker. Det beste jeg vet er å holde på med interiør, og magefølelsen min sier at jeg burde gjøre dette på fulltid, sier hun, og legger til: 

– Det å leke seg med interiør og design er kjempekreativt, og noe av det morsomste er at man alltid får et signaturpreg på det man gjør. Et av mine signaturpreg er materialmiks. Det gir en mer levende estetisk følelse når boligen har en kombinasjon av materialer, høyder og kontraster. 

“Innerdører har så utrolig mye å si for det estetiske i hjemmet. Hos oss er de med på å skape de rene linjene vi ønsker å ha i boligen vår. Vi har for eksempel valgt å ikke ha noen lister. Rene linjer danner en god base, slik at det er lettere å ommøblere og bytte farger på for eksempel veggene når man ønsker det.”

Elisabeth Halbjørhus | Interiørstylist

Små detaljer gjør store utslag på design og inntrykk

I boligen til Elisabeth står ting sjeldent lenge på samme sted. Slik har det vært helt siden hun bodde på barnerommet på ti kvadratmeter hjemme hos foreldrene sine.

– Jeg har elsket interiør og oppussing så lenge jeg kan huske. På barnerommet holdt jeg alltid på med å ommøblere. Siden den gang har interessen bare økt. Da jeg gikk ut i min første mammapermisjon i 2013 kjente jeg for første gang at jeg hadde tid til overs til å dyrke min egen kreativitet med interiørdesign. Jeg valgte å skrive om oppussing på bloggen min, som gradvis begynte å vokse, sier hun.

I 2014 ble hun nominert i Vixen Influencer Awards og kom helt til finalen. Hun fikk oppmerksomhet i flere magasiner, og fikk etterhvert et stort antall følgere på Instagram. Parallelt lærte hun seg mer og mer om den spennende verdenen interiør byr på. I dag er Elisabeth stilsikker og klar på hvilken designretning hun og familien ønsker å ha hjemme. I boligen i Skien er de sorte detaljene gjennomgående i hele boligen. En viktig detalj hun ønsker å trekke frem er to innerdører i sort ask.

– Innerdører har så utrolig mye å si for det estetiske i hjemmet. Hos oss er de med på å skape de rene linjene vi ønsker å ha i boligen vår. Vi har for eksempel valgt å ikke ha noen lister. Rene linjer danner en god base, slik at det er lettere å ommøblere og bytte farger på for eksempel veggene når man ønsker det, forklarer Elisabeth.

Hun understeker at dørene i seg selv er en viktig del av interiøret, noe mannen hennes også er enig i.

– Mannen min tenkte for eksempel at vi skulle ha hvite, vanlige dører på soverommet. Men allerede før vi hadde begynt å renovere soverommet hadde jeg sett for meg et åpent soverom med dobbeltdører med glass og sorte detaljer, smiler Elisabeth, og forteller at de bestilte spesialtilpassede sorte glassdører fra Swedoor allerede i 2015.

– Jeg ønsket meg en industriell look på dørene allerede før denne stilen ble kjent i Norge. Resultatet ble kjempefint, og da mannen min fikk se resultatet ble han overbevist over hvor mye dørene har å si for atmosfæren i boligen. Glasset i dørene slipper inn mye lys og gir en enda bedre romfølelse.

Designet for den minimalistiske

Soveromsdørene Elisabeth og Sindre bestilte fra Swedoor i 2015 la også grunnlaget da paret skulle bestille nye dører til gjesterommet og badet i år. Valget ble enkelt:

– Vi fant ut at Swedoor har kommet med en kjempefin kolleksjon der de satser på flere stiler. Her fant vi det perfekte dørdesignet for vår stil, og et stort pluss er at står dørene i stil med dobbeltdørene vi allerede har på soverommet. Dørene er i tillegg håndlagde, noe som gjør at de har en helt unik kvalitet over seg, sier Elisabeth.

Dørene er fra Swedoors kolleksjon SUPERIOR, og er laget av spesialutdannede møbelsnekkere. Dørdesignet Elisabeth falt for kalles Plan, et design som passer perfekt i den minimalistiske boligen deres.

– Dørene har fantastiske detaljer som matcher min personlige stil. Det har alltid vært viktig for meg at interiørstil blandes med personlighet. Kombinasjonen av stil og personlighet er det som gjør uttrykket unikt. For meg handler det om å myke opp det harde uttrykket med elementer som myke ulltepper og naturlig treverk, sier hun.

For de som ikke er sikre på hvilken stil de har på boligen, eller for dem som ikke synes interiør er så enkelt, har interiørstylisten et klart tips:

– Prøv og feil! Jeg har alltid vært for at man skal leke seg med interiør. Over tid finner du en stil du trives med og ønsker å gå videre med, sier hun.

Designet for den klassiske

På den andre siden av Skagerrak har den danske influenseren Nicolai Klingenberg, som er kjent for den populære livsstilsbloggen My Pleasure, flyttet inn i en unik leilighet fra 1908. Da leiligheten skulle pusses opp brukte han lang tid på å finne kvalitetsdører som matchet byggets opprinnelige stil.

– Leiligheten har mange dekorelementer i taket, og jeg har tatt hensyn til den opprinnelige stilen fra tidlig 1900-tall under oppussingen. Stilen i hjemmet vil jeg si er klassisk med en tvist, sier Nicolai.

– Leiligheten bærer preg av klassisk arkitektur med mange detaljer fra 1908, spesielt på dørene og vinduene. Samtidig har jeg moderne elementer på for eksempel kjøkkenet, der det har vært viktig for meg at det moderne harmonerer med det klassiske, fortsetter han.

Ifølge Nicolai var noe av det mest utfordrende med oppussingen å finne kvalitetsdører som stod i stil med den klassiske stilen fra 1908. Flere av de gamle dørene han fant passet inn estetisk, men de var ikke av god nok kvalitet. De nye og moderne dørene han vurderte syntes han ikke hadde nok sjel for den unike leiligheten hans.

– I stedet for å kjøpe nye dører uten sjel gikk jeg til slutt for håndlagde dører med riller, eller såkalte kannelyrer, fra Swedoor. Dørene passer perfekt inn med arkitekturen i leiligheten, og er av god kvalitet. Dørene er ordentlig solide og forsterker den elegante følelsen fra 1900-tallet.

Dørene i den 100 år gamle leiligheten kalles Sekel, og er en del av Swedoors dørserie SUPERIOR collection.

“ I stedet for å kjøpe nye dører uten sjel gikk jeg til slutt for håndlagde dører med riller, eller såkalte kannelyrer, fra Swedoor. Dørene passer perfekt inn med arkitekturen i leiligheten, og er av god kvalitet. Dørene er ordentlig solide og forsterker den elegante følelsen fra 1900-tallet”

Nicolai Klingenberg Dansk influenser

Et design for alle stiler

Hos både Halbjørhus og Klingenberg er innerdørene et element som forsterker stilen og estetikken i boligen. Begge har falt for en helhetlig dørløsning som hos Halbjørhus får frem det minimalistiske uttrykket, og hos Klingenberg får frem det klassiske uttrykket. Alle er derimot ikke like sikre på hvilken stil som passer for deres bolig.

– Er du usikker på hvilken stil som passer til ditt hjem, vil jeg anbefale å prøve seg frem. La deg inspirere av hva andre har gjort! Det beste med interiør og design er at det ikke finnes en fasit, og du vil over tid kjenne hva som føles riktig for deg, forteller Tenna Knak, Head of Marketing & Product Management, JELD-WEN Northern Europe

I tillegg til Plan og Sekel, finnes SUPERIOR-dørene i tre andre designstiler. Dørserien Arv for den romantiske, Tid for den stramme og nøkterne og Format for den lekne og fantasifulle.