Main Media

Slipp lyset inn med glassdører

Design Lys

Ytterdører med glass lar deg slippe lyset inn i boligen – og det kan gjøres uten innsyn, om du ønsker. Det finnes nemlig ulike typer glass til ytterdører, og til de fleste modeller kan du selv velge glasstype. Glassdører kan tilføre designet det lille ekstra. Dine gjester får en flott mottakelse og du får samtidig litt ekstra lys inn.

Uansett hvilken stil du ønsker, om det er moderne eller tradisjonell design, eller hvilke øvrige krav du måtte stille til din ytterdør, er det mange muligheter for å kombinere dem med glass. Og vil du slippe enda mer lys inn, kan du velge en løsning med sidefelt og/eller overlys.

Hvilke glasstyper finnes?

  • Klart glass - fritt inn- og utsyn, og størrelsen på glassåpningen bestemmer hva som sees
  • Cotswoldglass - glass med struktur som man ikke ser igjennom
  • Frostet glass - demper både lysgjennomgang og innsyn
  • Maskinantikk - glasstype med ujevnheter som i vindusglass i bygninger fra flere hundre år tilbake

Alle dørene er selvsagt alltid utstyrt med isolert glass for god energibesparelse.

HUSNUMMER SOM GLASS

Glasset i ytterdøren kan ha flere funksjoner enn bare lysinslipp. Det finnes spennende løsninger der glassåpningen utgjør husnummeret ditt, og det gjør at du får din helt personlige dør.

SIKKERHETSDØR MED GLASS - ER DET SIKKERT? 

Swedoor har ytterdører som er sikkerhetsklassifisert i en klasse som heter RC3. Glasset i slike dører er isolert sikkerhetsglass, som innbruddstyven vil slite med å slå igjennom. I det brede sortimentet finnes det til og med dører som passer som terrassedører/balkongdører og som allikevel tilfredsstiller kravene til sikkerhetsdører. Og det beste av alt - det ser ut som en helt vanlig ytterdør.

HVA ER U-VERDI?

Enkelt fortalt forteller U-verdien hvor stor temperaturgjennomgang en flate har. Den sier noe om hvor varmeisolerende evne glasset i døren har. Jo lavere U-verdien er, desto bedre isolering er det. Dører med lav U-verdi minsker husets energiforbruk og over tid vil dette merkes på din økonomi. De aller fleste ytterdører på markedet har en tilfredstillende U-verdi, men i noen tilfeller er det påkrevet med ekstra lav verdi.

“Din entré er det første rommet du ser når du kommer hjem, og det siste du ser før du drar ut. ”