Main Media

5 tips for å unngå innbrudd i sommer

Sikkerhet

Ingen ønsker å komme hjem fra sommerferie og oppdage at uvedkommende har vært på besøk. Du kan aldri gardere deg helt mot innbrudd, men med noen enkle grep kan du gjøre det vanskeligere for innbruddstyven å bryte seg inn i ditt hus i sommerferien.

BAKSIDEN AV HUSET OG TERRASSEDØREN ER SÆRLIG UTSATT FOR INNBRUDD

Innbruddstyven vil helst jobbe uforstyrret for ikke å bli oppdaget og da er baksiden av huset, gjerne via terrassedøren særlig utsatt. Det er sjelden tyven velger å knuse glass for å ta seg inn i boligen, da dette kan tiltrekke seg oppmerksomhet. I overkant av 1/3 av alle boliginnbrudd skjer via terrassedøren o.l., og nesten det tilsvarende gjennom ytterdøren. Det sier seg derfor selv at valg av en sikker ytterdør og verandadør er et godt valg for å motstå innbrudd. Sørg derfor for å ha ytterdør og terrassedør som kan låses med nøkkel, som du tar bort før du reiser.

Sjekk vårt utvalg sikre dører her.

5 TIPS TIL Å GJØRE DET VANSKELIG FOR INNBRUDDSTYVEN I SOMMER

  1. Sikre boligens svake punkter - dører og vinduer bør ha lås av god kvalitet (FG-godkjent) – og særlig terrassedøren. Sikringsbeslag reduserer risikoen ytterligere. Tyver kan bruke brekkjern for å bøye dørkarmen ut slik at låsen glipper fra karmen.
  2. Lås og lukk alle dører og vinduer – også bod og garasje samt fjern stige, verktøy og redskaper.
  3. Avtal med naboen – kanskje noen av naboene er hjemme og kan ta inn posten og vanne, og avbestill avisen – en overfylt postkasse er en invitasjon til tyven.
  4. Gjem unna verdisaker, og legg dem gjerne et sted du selv ikke ville lett etter dem.
  5. Vurder alarm – det kan få innbruddstyven til å velge et annet hus.

Og du – du trenger ikke fortelle på sosiale medier at huset står tomt i sommer.

Vi ønsker alle våre lesere en innbruddsfri sommer!