Main Media

Velg en sikker dør til terrassen

Sikkerhet

Innbruddstyver jobber gjerne på husets bakside der de ofte er mer uforstyrret, og kan dra nytte av en dør med enklere konstruksjon. Vil du øke sikkerheten uten å gi avkall på terrassedørens utseende, bør den velges med omhu.

I dag investerer huseiere gjerne i en sikker ytterdør for å minske risikoen for innbrudd. Dessverre er det ikke like vanlig at man tenker på terrassedøren, og ofte er det nettopp der, på baksiden av huset, innbruddstyvene uforstyrret og enkelt lykkes med å komme seg inn. 

Velger du en terrassedør med glassåpning, bør du se hvordan glasset er montert. Det skal være vanskelig å ta seg gjennom en dør med glass, så undersøk hvor enkelt det er å fjerne listene som holder glasset på plass. 

Sjekk om låsekassen har hakereile, også kalt hakelås. Låsen ser ut som en kraftig krok og senker seg ned og huker seg fast i karmen. Det gir optimal styrke mellom dørbladet og karmen når døren er lukket og låst. 

For å øke sikkerheten ytterligere er det nødvendig å ta en titt på hengslene. De skal være solide og bør ha bakkantsikring. Akkurat som med hakelåsen øker denne styrken mellom dørbladet og karmen når døren er lukket. I tillegg hindrer bakkantsikringen at tyven får løftet døren ut av karmen dersom han sager over hengslene. 

En sikker terrassedør trenger ikke gå på bekostning av husets utseende.

Swedoor har flere ytterdørmodeller i tre med klassisk design som passer fint som terrassedør. Du kan velge om du ønsker glassåpning i døren og eventuelt størrelsen på disse. I tillegg fås dørene i en rekke standardfarger – og finnes ikke den fargen du ønsker blant standardene, kan den spesialbestilles.