Main Media

Dørløsninger til skoler og utdanningsinstitusjoner

Utdanning

Swedoor JW har mange års erfaring med komplekse løsninger til skoler og utdanningsinstitusjoner. Skoleprosjekter omfatter mange ulike dører med forskjellige funksjonskrav, og Swedoor JW er eksperter på å levere skreddersydde løsninger ut fra prosjektets behov. 

Det er ofte fokus på hvordan dørenes lydreduksjon kan kombineres med brannkrav eller funksjoner som selvlukking, adgangskontroll eller panikkbeslag ved evakuering. Behovene varierer også; på steder med yngre barn kan det være krav til at dørene skal være utstyrt med integrert klemsikring, mens dører til auditorier på et universitet kan ønskes utstyrt med integrerte informasjonsdisplay.

Branndører

Brannisolerte dører brukes i høy grad på skoler og utdanningsinstitusjoner. Dørene har som formål å adskille bygningens rom i seksjoner i tilfelle brann, for å sikre fluktveiene slik at bygningen kan evakueres. Swedoor JWs branndører er grundig testet og godkjent i henhold til den gjeldende lovgivningen. Dørene leveres dessuten DS sertifiserte. 

I Norge er de mest alminnelige klassifiseringer for tredører BD30 til BD60, men våre branndører tilbys utover disse klasser også med brannklassifisering EI30/60 og E30/60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

Klemfrie dører kan leveres opp til brann EI30 og lyd 35db.

Røyktette dører

Den rette døren kan forhindre giftige gasser fra å spre seg via ganger, trapper og andre fluktveier. Når det brenner, kan en røyktett dør være helt avgjørende.   

nordahl-grieg-vgs-2_702x348_

Støyreduserende dører

Støyreduserende dører bidrar til å sikre et godt inneklima og ikke minst et sunt miljø for skolens elever og ansatte. Det gjelder både lydforholdene i det enkelte rom, mellom flere rom og ekstern støy. Tilfredsstillende lydforhold avhenger blant annet av dørenes lydabsorbsjonsnivå, etterklangstid og frekvensfordeling.

Swedoor JWs brann- og røyktette dører tilbys alle med støyreduksjon fra 25dB til Rw47dB. Alle våre støyreduserende dører kan tilbys som enkelt- eller dobbeltdører og alle med mekanisk senketerskel for å sikre enkel adgang til rommet.

Robust og slitesterk

Dører til skoler blir ofte utsatt for tøffere behandling enn dører til andre typer bygg. Man kan derfor med fordel velge å benytte dører i ekstra holdbare materialer i planleggingen av bygget. Det gjør seg især gjeldende ved valg av overflate og karmer, men også de deler av døren som ikke er synlige. Eksempelvis kan ekstra sterke sluttstykker, lås og forsterkninger rundt dørens hengsler bidra til en økt levetid på de nye dørsettene. Korrekt plassering av dørstopp er også en avgjørende forutsetning for en god og holdbar løsning.

Malte- eller finerte dører velges ofte som dører på skoler. Ønskes mere slitesterke løsninger, kan dører med laminatoverflate anbefales, da de reduserer slitasjen på dørene markant. 

Våre laminatdører tilbys som standard med høytrykkslaminat, produsert etter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyr at de er mere motstandsdyktige for slitasje, støt og misfarging sammenliknet med malte eller finerte dører. Laminatbelegg på dørene krever dessuten minimalt vedlikehold og er lettere å rengjøre. Våre laminatdører kommer i en rekke forskjellige design – blant annet flere tremønstre, som gir et flott uttrykk.

Karmene er ofte ekstra utsatt for slitasje i bygninger med høy aktivitet. Stålkarmer og høye stålbeslag beskytter dørene mot støt og riper i miljøer med lekende barn. Ofte benyttes en kombinasjon av tredører og stålkarmer. En rustfri karmbeskyttelse er ofte en svært god løsning og kan i kombinasjon med trekarm gi mulighet til å beholde et eventuelt design med treløsninger. I andre tilfeller, hvor en glattmalt overflate ønskes, kan stålkarmer i kombinasjon med tredører også være den riktige løsningen.

Veitvet_skole_WEB_29B4896

Farger

Swedoor JW kan levere dører og karmer i de fleste farger på NCS- og RAL-skalaen.  Swedoor JW har blant annet levert 70 malte dører i sort RAL9005 med sideparti og overlys til Lyngby Gymnasium i Danmark. I tillegg har vi levert 110 glasspartier med lydglass Rw41 dB og sortmalt karm for å sikre den røde tråden i skolens uttrykk.

Glasspartier

Lys har stor betydning for elevenes læring og trivsel, fordi det påvirker opplevelsen av rom og omgivelsene. Et godt samspill mellom dagslys og kunstig belysning gir elevene de beste synsbetingelser i undervisningen.
En kombinasjon av dører og glasspartier kan i mange tilfeller gi en god følelse av åpne og lyse rom. Swedoor JW tilbyr et bredt sortiment av ikke-klassifiserte og klassifiserte glasspartier i tre og stål. Et glassparti i tre benyttes ofte som overlys til entré- og toalettdører for å tilføre mer naturlig lysinnfall, men også som sideparti og overlys til oppdelinger av korridorer, der også våre løsninger med stålprofilpartier er et godt valg.

Skola1

Bæredyktighet

Mange utdannelsesinstitusjoner oppføres eller renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Hos Swedoor JW arbeider vi konstant med forbedringer innen miljø og bæredyktig produksjon.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også lastes ned via Swedoor.no eller portalen bimobject.com.