Main Media

Dørløsninger til kontor og næringsbygg

Kontor

Swedoor har mange års erfaring med komplekse løsninger til kontorer og næringsbygg. Behovet for dører i næringseiendommer vil variere mye avhengig av virksomhetens art. Det kan være tradisjonelle dører til kontorer, dører med særlige sikkerhetskrav, dører med ekstra god lyddemping til et musikk- eller filmstudio eller en butikkfasade med integrert inngang av glass og stål – og ikke minst dører hvor det stilles store krav til personsikkerhet når det kommer til brann-, røyk- og rømningsveiløsninger.

I kategorien offentlige bygg forekommer disse kravene ofte, og det inkluderer for eksempel bibliotek, domstoler og ulike kulturbygg. Den Norske Opera & Ballett, lagmannsretten i Malmø og DR-Byen i København er eksempler på prosjekt hvor vi har levert tilpassede dørløsninger. Bygg som flytter grenser – også for oss som leverandør, fordi det ofte må skapes helt nye og unike løsninger som kombinerer uttrykk og funksjon.

Støyreduserende dører i kontormiljøer

Støyreduserende dører bidrar til å sikre et godt inneklima og ikke minst et sunt miljø for de ansatte. Det gjelder både lydforholdene i det enkelte rom, mellom ulike rom og ekstern støy. Tilfredsstillende lydforhold avhenger blant annet av dørenes lydabsorbsjonsnivå, etterklangtid og frekvensfordeling.

Swedoors brannisolerende og røyktette dører tilbys alle med lydreduksjon fra 25dB til Rw47dB, og med vår connection dørløsning, som består av to dørsett, kan vi tilby godkjent lydreduksjon helt opp til 55dB. Våre lydisolerte dører tilbys også som enkel- og pardør, og i kombinasjon med mekanisk heve- og senketerskler i bunnen av dørblad. Tersklene gir tett og god lydreduksjon, samt nivåfri adgang som sikrer god fremkommelighet.

I prosjektet Ringkøbing-Skjern næringspark i Danmark stod akustikk og lydreduserende materialer høyt på dagsordenen, da Swedoor ble valgt som leverandør. For å oppnå optimal akustikk valgte man lyddempende massivdører, som bidrar til et godt fysisk arbeidsmiljø i et kontorfellesskap med ulike behov. Lyddempende dører fås i forskjellige varianter, hvor Ringkøbing-Skjern næringspark har valgt lydklassen 35db, som betyr at samtaler på normalt nivå ikke kan trenge igjennom.

Glasspartier for mer naturlig lys

Lys har stor betydning for ansattes læring og trivsel, fordi det påvirker opplevelsen av rom og omgivelser. Et godt samspill mellom dagslys og kunstig belysning gir de beste synsbetingelser i hverdagen. 

En kombinasjon av dører og glasspartier kan i mange tilfeller gi en god følelse av åpne og lyse rom. Swedoor tilbyr et bredt sortiment av u-klassede og klassede glasspartier i tre. Et treglassparti brukes ofte i kombinasjon med dører til kontor- og møterom for å tilføre mer naturlig lys. Glasspartier kan også brukes til oppdeling av gangsoner.

Ringkøbing-Skjern næringspark er et godt eksempel på et moderne kontorfellesskap som følger tidens innredningstendenser, med stor takhøyde og mye lys inn i lokalet. Derfor er det også valgt glasspartier som er bygget sammen med dørene. Alle dører er levert i RAL7015 og glasspartier i RAL9010.

Branndører i kontorbygget

Brannisolerende dører brukes mye i kontor- og i næringsbygg. Formålet er å skille bygningens rom i seksjoner i tilfelle brann, og for sikring av fluktveier når bygningen må evakueres. Våre branndører er grundig testet og godkjent i henhold til gjeldende lovgivning. I Norge er de vanligste klassifiseringene for tredører EI30 til EI60, men våre branndører tilbys utover disse klassene også med brannklassifisering E30 og E60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

Røyktette dører

Rett dør kan hindre giftige gasser fra å spre seg via korridorer, trappeløp og andre rømningsveier. Når det brenner kan en røyktett dør være det som skiller mellom liv og død. De fleste av våre klassede dører tilbys med røyktetthet, både mot kald og varm røyk (Sa og Sm).

Robust og slitesterk overflate

Man kan med fordel velge ekstra holdbare materialer på dørene for at de skal holde seg godt i mange år. Spesielt ved valg av overflate og karmer, men også de deler av døren som ikke er synlige. Eksempelvis kan ekstra sterk lås og sluttstykke, samt forsterkninger rundt dørens hengsler bidra til økt levetid. Korrekt plassering av dørstopper er også avgjørende for en god og holdbar løsning.

Malte- eller finerte dører velges ofte på kontorer. Ved mye bruk kan det være behov for mer slitesterke løsninger, og da kan dører med laminatoverflate anbefales, fordi de reduserer slitasjen på dørene markant. Våre laminatdører tilbys som standard med høytrykkslaminat, produsert etter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyr at de er mer motstandsdyktige overfor slitasje, støt og misfarging sammenliknet med vanlig malte eller finerte dører. Laminatbelegg på dører krever dessuten minimalt med vedlikehold og er lettere å rengjøre. Våre laminatdører kan leveres i en rekke ulike design – blant annet flere tremønster, som gir et flott uttrykk.

Trekarmer er ofte et sikkert valg til kontor- og næringsbygg, men om dørene plasseres der de er ekstra utsatt for høy slitasje, kan det være smart å beskytte karmene ekstra med integrert karmbeskyttelse i rustfritt stål. Med denne løsningen oppnås en elegant løsning, der trekarmene beholdes. Et godt alternativ er våre stålkarmløsninger, som vi har tilpasset og godkjent til vårt klassede dørprogram.

Overflater på dører og karmer

Swedoor kan levere dører og karmer i de fleste farger på NCS S- og RAL-skalaen og vi har et stort utvalg av standardlaminater og finér. Skulle ønsket falle på en overflate som ikke er standard, er tilpassede spesialløsninger ofte en mulighet vi gjerne hjelper til med.

Bærekraftige dørløsninger

Mange næringsbygg bygges eller renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Hos Swedoor jobber vi konstant med forbedringer når det kommer til miljø og bærekraftig produksjon. Vi er meget stolte av å kunne tilby Nordens bredeste program av bærekraftige dørløsninger, som for eksempel FSC-sertifiserte dører eller dører til DGNB-sertifiserte eller Svanemerkede bygg.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via Swedoor.no eller portalen bimobject.com.
 

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser