Main Media

Dørløsninger til butikker

Brann Butikk Design Lyd Lys Sikkerhet Smart

Swedoor har i mange år levert ulike  dørløsninger til  detaljhandelen, hvor det stilles høye krav til personlig sikkerhet og materialvalg.

Prosjekter innen detaljhandelen kan være omfattende, da det skal tas hensyn til blant annet sikkerhet, brann og støy.

Som leverandør handler det om å kunne levere dørløsninger som forener kvalitet, funksjonalitet og estetikk. Swedoor har lang erfaring fra tilpassede løsninger til den lille nærbutikken til de større, nasjonale butikkjedene og kjøpesentre.

Sikkerhetsdører for ekstra innbruddsmotstand

Butikker er ofte utsatt for innbrudd. Det er derfor smart å velge sikkerhetsdører til butikken, for å vanskeliggjøre et eventuelt innbrudd.

Alle standard ytterdører har sikkerhetslås og bakkantsikring. For å oppnå sikkerhetsklassifiseringen EN 1627 RC3, må sikkerhetsdøren og karmen kunne tåle forsøk på innbrudd i minst 20 minutter, hvorav tyven aktivt bearbeider døren i 5 minutter ved hjelp av for eksempel et  brekkjern.

Branndører sikrer rømningsveier

Brannklassifiserte dører brukes i dag i de fleste butikker. Dørene skal dele butikken i seksjoner i tilfelle brann, for å sikre rømningsveier slik at bygningen kan evakueres.

Våre branndører er grundig testet og godkjent i henhold til gjeldende lovgivning. I Norge er de vanligste klassifiseringene for tredører EI30 til EI60, men våre branndører tilbys utover disse klassene også med brannklassifisering E30 og E60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

Støyreduserende dører for god akustikk

Det er ofte mye støy i butikker der det er mange mennesker samtidig. Lyddører bidrar til å sikre et godt inneklima og god akustikk i lokalene. Dette gjelder både lydforholdene i det enkelte rom, mellom lokaler og fra utsiden. 
Swedoor tilbyr dører med støyreduksjon fra 25dB til Rw47dB. Støyreduserende dører kan tilbys som enkel- eller dobbeltdører og alle med mekanisk senketerskel for å sikre enkel tilgang til lokalene.

Glassdører og glasspartier

Dører med glass brukes ofte i butikker for å åpne rommet og tilføre naturlig lys, og gjerne kombinert med glasspartier. Swedoor tilbyr et bredt spekter av uklassifiserte og klassifiserte glassdører med matchende glasspartier. Når det gjelder større lagerrom, kan det være en fordel å dele rommet i flere seksjoner, hvor glassdører og/eller glasspartier bidrar til bedre oversikt .

Robuste og slitsterke butikkdører

Butikkdører åpnes og lukkes flere ganger om dagen, og det er smart å velge dører i ekstra slitesterke materialer under planleggingen av butikken. Dette gjelder spesielt for valg av overflate og karmer, men også de delene av døren som ikke er synlige. For eksempel kan en ekstra solid lås og forsterkninger rundt dørhengslene bidra til økt levetid for de nye dørene. Riktig plassering av dørstopper er også en viktig forutsetning for en god og holdbar løsning.

Malte eller finerte dører velges ofte til butikker. Hvis det ønskes mer slitesterke løsninger, kan laminatdører anbefales, da de reduserer slitasjen på dørene betydelig.  

Swedoors laminatdører tilbys som standard med høytrykkslaminat, produsert i henhold til EN 438 og ISO 4586, noe som betyr at de er mer motstandsdyktige mot slitasje, støt og misfarging sammenlignet med vanlige malte eller finérte dører. Laminatdørene kommer i en rekke design – blant annet flere tremønstre, som gir et fint uttrykk.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via Swedoor.no eller portalen bimobject.com.

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser