Main Media

Dørløsninger til industribygg

Brann Industri Lyd Sikkerhet

Som Europas ledende dørleverandør har Swedoor lang erfaring med profesjonelle dørløsninger for industribygg der det stilles spesielle krav til sikkerhet og lydisolering.

Industribygg er ofte preget av miljøer som blir utsatt for stor slitasje på daglig basis. For slike bygg tilbyr vi et omfattende utvalg av dører og karmer som oppfyller et bredt spekter av brann-, lyd- og funksjonskrav og samtidig ser bra ut.

Dører med styrke og holdbarhet til industribygg

Dører i industribygg, som verksteder, produksjonshaller og lager blir ofte utsatt for tøffere behandling enn dører til andre typer bygninger. Det er derfor en fordel å bruke dørløsninger som tåler høy slitasje. Dette gjelder spesielt for valg av overflate og karmer, men også de delene av døren som ikke er synlige.

Stål er ofte førstevalget som industridør på grunn av slitestyrke, sikkerhet og holdbarhet. Ståldører tåler godt daglig slitasje, har lang levetid og er derfor en fornuftig investering.

Ståldører er ideelle i de fleste industribygg, og våre  ståldører har høy kvalitet som oppfyller gjeldende standarder. Dørene tilbys i rustfritt  stål, pulverlakk i henhold til korrosjonsklasse C2m og galvanisert stål som standard. Alt for å minimere vedlikehold og for å sikre et optimalt produkt. For eksponerte miljøer som trenger høyere korrosjonsklasse, tilbys rustfritt og rustfritt stålbestandig stål også.

Dører med laminatoverflate er også et godt valg for bygninger der det er behov for holdbare løsninger.  Våre laminatdører tilbys som standard med høytrykkslaminat, produsert i henhold til EN 438 og ISO 4586, noe som betyr at de er mer motstandsdyktige mot slitasje, støt og misfarging sammenlignet med vanlige malte eller finérdører.

Karmer til industribygg

Trekarmer er et trygt valg for de fleste typer konstruksjon, men der dørene er utsatt for ekstra høy slitasje, kan det være en god idé å legge til ekstra beskyttelse på karmene med integrert karmbeskyttelse av rustfritt stål. Denne løsningen gir en elegant løsning der også slitasje ivaretas. Et sterkt og vakkert alternativ til dette er en av våre mange stålkarmløsninger, tilpasset og godkjent for et klassifisert dørsett.

Branndører for å sikre rømningsveier

Brannisolerte dører er som regel påkrevd i produksjonsbedrifter og verksteder hvor risikoen for brannulykker er høy. Dørene har som formål å adskille byggets rom i soner i tilfelle brann og å sikre rømningsveiene, slik at bygget kan evakueres. Våre branndører er grundig testet og godkjent i henhold til den gjeldende lovgivning. Dørene leveres dessuten DS sertifiserte. 

I Norge er de mest vanlige klassifiseringer for tredører BD30 til BD60, men våre branndører tilbys også utover disse klassene med brannklassifisering EI30/60 og E30/60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

Røyktette dører kan være avgjørende

Den riktige døren kan hindre giftige gasser fra å spre seg gjennom korridorer, trapper og andre rømningsveier. Når det brenner, kan en røyktett dør være avgjørende. Våreklassifiserte dørløsninger er grundig testet og kan tilbys med enten Sa eller S200 røykklassifisering (henholdsvis kald og varm røyk).

Lydisolerte dører for godt arbeidsmiljø

Støydempende dører bidrar til å sikre et godt inneklima og arbeidsmiljø for industriansatte. Dette gjelder både lydforholdene i hvert rom og mellom flere rom. Våre dører tilbys med støyreduksjon opp til Rw40dB med tetningslist i karmen.

Glasspartier

Lys er av stor betydning for de ansattes velvære fordi det påvirker opplevelsen av plass og omgivelser. Et godt samspill mellom dagslys og kunstig belysning i produksjonsbygg gir dermed de ansatte de beste arbeidsforholdene. Våre dører kan leveres med glasspartier og kan skreddersys til hvert prosjekt. Glasspartiene har skjult montering og tetningslistene er innebygd i profilene på både dør og karm.

Sikkerhetsdører for å sikre verdier

I et industribygg med et verdifullt lager eller dyrt produksjonsutstyr, anbefales det å installere sikkerhetsdører. Swedoors sikkerhetsdører er tilgjengelige i både tre og stål og kan leveres med spesielle hengsler og bakkantbeskyttelse samt Connect 510 forsterket sikkerhetslås. Konstruksjonen er forsterket med stålplateinnsatser og sertifisert med sikkerhetsklasse RC3 i henhold til EN1627.

Bærekraftige dørløsninger

Mange industribygg bygges eller pusses opp i dag med omsorg og ansvar for miljøet. Vi jobber kontinuerlig med forbedringer i henhold til miljø og bærekraftig produksjon og tilbyr Nordens bredeste program med bærekraftige dørløsninger, som FSC-sertifiserte dører eller dører som skal inkluderes i DGNB-sertifiserte eller svanemerkede bygninger.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også lastes ned gjennom swedoor.no eller portalen bimobject.com.

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser