Main Media

Dørløsninger til arenaer og konferansesenter

Arena Brann Design Hotell Kultur Lyd Sikkerhet

I arenaer og konferansesaler stilles det ofte krav til slitestyrke og sikkerhet, og Swedoor har mange års erfaring med profesjonelle dørløsninger til forskellige byggeprojekter i denne kategorien.  

I store arenaer og konferansesentre, som ofte rommer mange mennesker på samme tid, skal det blant annet tas høyde for person- og brannsikkerhet samt slitestyrke. Vi har mange års erfaring med å levere skreddersydde dører for en trygg og varig løsning. 

Slitesterke dørløsninger

Det er anbefalt å velge dører i ekstra holdbare materialer i bygg som anvendes hyppig, og som skal tåle tøff belastning i mange år. Det gjelder både valg av overflate og karmløsning, men også de deler av døren som ikke er synlige. Eksempelvis kan ekstra sterke låser og sluttstykker samt forsterkninger rundt dørens hengsler bidra til økt levetid på dørene. 

Malte eller finerte dører velges ofte i store konferansesaler for et vakkert utseende. Dører med laminatoverflate kan også absolutt anbefales, da de reduserer slitasjen på dørene markant. Våre laminatdører tilbys som standard med høytrykkslaminat, produseret etter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyr at de er mer motstandsdyktige overfor slitasje, støt og misfarging sammenliknet med alminnelige malte eller finerte dører. 

Trekarmer er ofte et sikkert valg til konferansesaler, men der dørene utsettes for ekstra høy slitasje kan det være en god idé å velge ekstra beskyttelse av karmene med vår integrerte karmbeskyttelse av rustfritt stål. Dette er en elegant løsning der man beholder trekarmens vakre design, kombinert med ekstra slitestyrke på utsatte deler av karmen.

Branndører til konferansesalen

Brannisolerende dører bidrar til et trygt og sikkert miljø, og brukes i stor grad i konferansebygg. Formålet med dørene er å skille bygningens rom og saler i seksjoner i tilfelle brann, og å sikre fluktveier så bygningen kan evakueres. Swedoors branndører er grundig testet og godkjent i henhold til gjeldende lovgivning. I Norge er de vanligste klassifiseringene for tredører EI30 til EI60. Våre branndører tilbys utover disse klassene også med brannklassifisering E30 og E60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

Røyktette dører

Når det brenner kan en røyktett dør være det som skiller mellom liv og død. En slik dør kan hindre giftig røyk fra å spre seg via korridorer, trappeløp og andre rømningsveier. De fleste av våre klassifiserte dører tilbys med røyktetthet, både mot kald og varm røyk (Sa og S₂₀₀).

Støyreduserende dører til konferansesalen

Støyreduserende dører bidrar til å sikre et komfortabelt inneklima og god akustikk i rom med høyt tak, og det er derfor en åpenbar løsning i store områder der lydnivået kan være høyt. Våre dører tilbys med støyreduksjon fra 25dB til Rw47dB, og med en kombinasjon av to dørløsninger er det mulig å få lydreduksjon opp til 55dB. Alle Swedoors støyreduserende dører kan tilbys som enkle eller doble dører, og alle med en mekanisk senketerskel for å sikre enkel tilgang til rommet.

Overflater på massivdører

Vi kan levere dører og karmer i de fleste farger på NCS- og RAL-skalaen og har et stort utvalg av standardlaminater og finér i vårt sortiment. Skulle ønsket falle på en overflate som ikke er standard, er tilpassede spesialløsninger ofte en mulighet. 

Bærekraftige løsninger

Mange store konferansesaler bygges eller renoveres i dag med omsorg og ansvar for miljøet. Vi jobber kontinuerlig med forbedringer i forhold til miljø og bærekraftig produksjon, og tilbyr i dag Nordens bredeste program med bærekraftige dørløsninger, for eksempel FSC-sertifiserte dører eller dører som skal inngå i DGNB-sertifiserte eller Svanemerkede bygninger.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også lastes ned via Swedoor.no eller portalen bimobject.com.

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser