Main Media

Dørløsninger til barnehager

Utdanning

Swedoor har mange års erfaring med komplekse løsninger til institusjoner og barnehager. Å stenge inne eller stenge ute? Med hensyn til funksjonelle krav er dette ofte avgjørende, uansett om det omhandler lyd-, brann- eller andre sikkerhetskrav. 

I kategorien institusjoner og offentlige bygg som skolefritidsordning og barnehager forekommer disse kravene ofte. Swedoor har stor erfaring på dette område, og gjennom et tett samarbeid sikrer vi at du når dine mål. Vi guider deg i alt fra planlegging til implementering, idriftsettelse og vedlikehold.

Sikkerhet i barnehagen

Nøkkelordet for dører til institusjoner er sikkerhet og funksjonalitet. Trygghet for foreldre og ansatte og sikkerhet for institusjonens brukere. Dørene kan f.eks. leveres med klemfrie gummilister og høyt monterte håndtak, slik at de minste ikke selv kan åpne døren. Ofte kan et lavt plassert glassfelt i døren også være med på å avverge ulykker. Vi har gjennom mange års erfaring som leverandør til barnehager stor kunnskap om de mange kompliserte krav og spesifikasjoner. 

Branndører til barnehage

Brannisolerte dører brukes i høy grad i barnehager for å skjerpe sikkerheten. Dørene har som formål å adskille byggets rom i soner i tilfelle brann og å sikre fluktveiene, slik at bygget kan evakueres. Swedoors branndører er grundig testet og godkjent i henhold til den gjeldende lovgivning. Dørene leveres dessuten DS sertifiserte. 

I Norge er de mest vanlige klassifiseringer for tredører BD30 til BD60, men våre branndører tilbys også utover disse klassene med brannklassifisering EI30/60 og E30/60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

Klemfrie dører kan leveres opp til brann EI30 og lyd 35db.

Røyktette dører

Den rette døren kan forhindre giftige gasser fra å spre seg via ganger, trapper og andre fluktveier. Om det brenner kan en røyktett dør være helt avgjørende.   

Støyreduserende dører for godt innemiljø

Støyreduserende dører bidrar til å sikre et godt inneklima og ikke minst et sunt miljø for barnehagens barn og ansatte. Swedoors brann- og røyktette dører tilbys alle med støyreduksjon fra 25dB til Rw47dB. Alle våre støyreduserende dører kan tilbys som enkelt- eller dobbeltdører og alle med mekanisk senketerskel for å sikre enkel adgang til rommet.

Glasspartier skaper åpenhet

Våre glasspartier åpner nye lyse muligheter og sørger for at pedagoger alltid kan følge med på hva barna gjør bak lukkede dører. Glasspartier bidrar dessuten til med å skape plass og sikre et behaglig inneklima ved å la lyset komme inn. 

For å få den høyeste personlige sikkerhet har våre glasspartier herdet sikkerhetsglass som standard og tilbys i en rekke forskjellige design. 

Bæredyktighet og sertifiserte dører

Mange barnehager oppføres og renoveres i dag med omtanke og ansvar for miljøet. Hos Swedoor arbeider vi konstant med forbedringer rundt miljø og bæredyktig produksjon. 

Swedoor har blant annet levert 39 dører til Aalborgs første DGNB-sertifiserte barnehage. Nettopp ved et DGNB-bygg er det strenge krav til andelen av FSC-sertifisert tre, og dørene utgjør en stor del av treforbruket i bygget. Derfor er bæredyktige dører essentielle hvis bygget skal leve opp til den høye DGNB-standarden.

Alle dører i Karolinelunds barnehage i Aalborg er dessuten BD30/DB30 brann-/lyddører med heve-senketerskel i bunnen av døren. Dels for å leve opp til de stilte lydkrav og dels for at personalet lettere kan bevege seg rundt med for eksempel rengjøringsutstyr.  

Barnehager krever robuste og slitsterke dører

Malte eller finerte dører velges ofte som dører i barnehager. Ønskes mer slitesterke løsninger kan dører med laminatoverflate anbefales, da de reduserer slitasjen på dørene markant. 

Våre laminatdører tilbys som standard med høytrykkslaminat, produseret etter EN 438 og ISO 4586, hvilket betyr at de er mere motstandsdyktige overfor slitasje, støt og misfarging sammenliknet med vanlig malte eller finerte dører. Laminatbelegg på dører krever dessuten minimalt vedlikehold og er lettere å rengjøre. Våre laminatdører finnes i en rekke forskjellige design – blant annet flere tremønstre, som gir et flott uttrykk.

Karmene er ofte ekstra utsatt for slitasje i bygg med høy aktivitet. Stålkarmer og høye stålbeslag beskytter dørene mot støt og merker i miljøer med lekende barn. Ofte benyttes en kombinasjon av tredører og stålkarmer. En rustfri karmbeskyttelse er ofte en svært god løsning og kan i kombinasjon med trekarmen gi mulighet for å beholde et eventuelt design med treløsninger. I andre tilfeller, hvor en glattmalt overflate ønskes, kan stålkarmer i kombinasjon med tredører også være den riktige løsningen.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via vår hjemmeside eller portalen bimobject.com.

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser