Main Media

Integrert eller utenpåliggende klemsikring?

Sikkerhet Smart

Klemfrie dører er en anbefaling, framfor alt i barnehager. Integrert klemsikring er den mest diskrete løsningen, men det er ikke alle dører som kan utstyres med en slik løsning.

Til barnehager er det smart å foreskrive dører med klemfri bakkant. For en så diskret løsning som mulig finnes det en integrert klemsikring som sitter i dørbladets bakkant, mellom dørblad og karm. Det er en grå gummilist som når døren er stengt ser ut som på bildet over.

Denne løsningen fungerer kun for bruk på ufalsede, 40 mm tykke dørblad. Det innebærer klassingene EI30, 25dB, 30dB og 35dB. For høyere klassinger og til ytterdører må man i stedet bruke utenpåliggende klemsikring. 

Utenpåliggende klemsikring finnes i ulike varianter. Vi har en modell som vi kan levere til innvendige dører som heter Finprotect Plus 5090. Men det finnes også andre utenpåliggende klemsikringer og vi anbefaler ofte at man søker informasjon på nettet før man foreskriver det. Det finnes for eksempel utenpåliggende klemsikring i ulike farger, og velger man da samme farge på klemsikring som på dør og karm, får man en ganske diskret løsning.