Main Media

Swedoor banker på: - For meg er farger trygghet og varme

Design Isolering Lyd Lys Sikkerhet

Huset med fargestiftene er det kjent som i Kristiansund. Først og fremst fordi det er omringet med et gjerde av fargestifter i alle regnbuens farger, med det stopper ikke der. Det er ingen tvil om at det bor en sprudlende familie bak de knallrøde ytterdørene fra Swedoor.

Det mørkegrå huset skiller seg markant ut i nabolaget. Gjerdet rundt huset er formet som fargestifter og malt i alle regnbuens farger, noe som gjør at de fleste i Kristiansund vet om huset. Det er så mye farger at turistbussene i Kristiansund stadig tar en fotostopp utenfor på sin rundtur i byen.

Boligen har i tillegg til regnbue-gjerdet også to knallrøde ytterdører med matchende dobbel garasjeport, og flere fargerike dekordetaljer utenfor.

- Vi liker å tro at det sier noe om at her bor det en aktiv, sprudlende glad familie som alltid er på farten, sier Gyrid, som stikker hodet med rosa lugg ut gjennom dørsprekken på den knallrøde ytterdøren.

- Vi er en fin gjeng med stor kjærlighet for farger, og håper at det kan spre like mye glede til de som passerer huset eller kommer innom på besøk. Her er alle velkommen, sier hun.

Gyrid Hessen Monge er en fargebombe bosatt i Kristiansund med sin mann Andreas Høgseth, og barna Eira (13) og Albin (3). På Instagram er hun bedre kjent som Casa_Colorful og som navnet tilsier så bor denne flotte familien i et hus med et virkelig fargerikt interiør som tiltrekker seg mange følgere.

Gyrid hadde sett seg ut drømmehuset lenge før hun møtte sin Andreas. Kort tid etter de ble et par ble huset en realitet og totalrehabiliteringen startet. Da er det praktisk at Andreas er byggingeniør av yrke og en real handyman.

- Vi har pusset opp absolutt alt både utvendig og innvendig, forteller Gyrid. – Vi har tatt ned vegger og tak, åpnet opp og fått det akkurat slik som vi vil ha det: Med mange, flotte og sterke farger!

 

De røde dørene kom først

Fargevalg på ytterdørene kom før de valgte farge på huset.  

- Noe av det første vi var enige om da vi hadde signert kontrakten på huset, var at vi skulle ha røde ytterdører, forteller hun. – Vi valgte knallrøde dører fordi de gjør seg bemerket og sier noe om at dette er et hjem fylt med glede og kjærlighet.

Men knallrøde dører var ikke nok for denne fargeglade gjengen.

- Da vi oppdaget at vi kunne velge flerfarget glass i dørene var lykken komplett, sier en lykkelig Gyrid. – Solen skinner nemlig på døren om morgenen, og nå får vi også vår egen regnbue med fargede solstråler som skinner inn gjennom de flerfargede glassene i døren og inn i gangen vår.

Andreas som byggingeniør er også opptatt av kvaliteten på døren. At det ble en Swedoor ytterdør var derfor ikke en tilfeldighet.

- Swedoor har et stort utvalg design og funksjoner å velge mellom, i tillegg til at det er høy kvalitet. For oss var det viktig med en dør som er lydtett slik at vi slipper å høre trafikken utenfor, og vi ønsket skjulte hengsler for et stilrent uttrykk. Derfor valgte vi Swedoor ADVANCE-LINE Character Prisma, forteller Andreas, som monterte dørene selv.

ADVANCE-LINE ytterdørene har gode støydempende egenskaper, men bor man i et område som er ekstra utsatt for støy kan det være lurt å velge en lydklassifisert ytterdør som demper opp mot 44dB.

Fargeglede i arv  

Fargegleden har hun arvet av sin mor som også likte å ta modige valg.

- Jeg husker at mamma malte inngangsdøren vår knallgrønn, og det var ikke vanlig da jeg var liten. Så jeg har nok fått mye av min fargeinspirasjon fra henne. Hun var jo akkurat som meg, som malte stua i ny farge annenhver dag, smiler Gyrid varmt.

- Farger for meg betyr å være seg selv, å tørre å ta noen modige valg, bruke farger som gleder og inspirerer. Det gir meg en form for trygghet fordi farger gir varme og gjør hjemmet lunt, fortsetter hun.

Andreas har sluttet å bli overrasket når Gyrid får fargeinnfall, selv om fargene ikke alltid er de han hadde valgt selv i utgangspunktet.

- Sist Andreas var på en jobbreise fikk jeg fargeånden over meg og malte hele kjøkkenet knall rosa, ler Gyrid.

Andreas syns det ble kjempefint, spesielt fordi den forandrer seg litt etter lyset ute. Gyrid hadde egentlig ikke ventet en annen reaksjon. Han er jo like fargegal som henne.

- Jeg elsker farger like mye som resten av familien, og vil oppfordre flere til å sette litt farge på hverdagen. Spesielt vi gutta kan bli flinkere til å ta noen modige fargevalg, avslutter Andreas.

“- Noe av det første vi var enige om da vi hadde signert kontrakten på huset, var at vi skulle ha røde ytterdører, forteller hun. – Vi valgte knallrøde dører fordi de gjør seg bemerket og sier noe om at dette er et hjem fylt med glede og kjærlighet. ”

Gyrid Hessen Monge | Casa Colorful

Om døren til Casa_Colorful

Gyrid og Andreas valgte en Swedoor ADVANCE-LINE Character Prisma, som er en moderne ytterdør med flott design som får inngangspartiet til å skille seg ut. Døren har en solid konstruksjon som gir en økt trygghet fordi døren har høy sikkerhet mot innbruddsforsøk.

De integrerte (skjulte) hengslene understreker dørens rene linjer. Det finnes et stort utvalg farger man kan velge på døren, og det er mulig å velge samme farge på begge sider av døren, eller to ulike som for eksempel rødt utenpå og hvit på innsiden.  Har man en helt spesiell farge man ønsker seg, kan man levere NCS S-koden til forhandleren man kjøper døren av ved bestilling, så får du din unike ytterdør akkurat slik du ønsker.

Den fargeglade familien ønsket seg enda mer farge, og valgte derfor Prisma som leveres som standard med farget glass. Dersom man ikke ønsker farget glass, kan man velge klart eller frostet glass.  Glasset er helt fritt for kantlister på begge sider av døren.

Døren har flere tilleggsvalg hvis man ønsker det. Casa_Colorful ligger langs en relativt trafikkert vei som gjorde at de ønsket en dør med ekstra lydreduksjon.

I tillegg kan man velge oppgraderinger som ECO (isolert til passivhusnivå), RC3 (sikkerhetsklasse), eller 30 minutters brann- og røyktetthet.

Det er mye å tenke på når man skal velge ny ytterdør, få oversikt over hvilke valg du har i vår kjøpsguide.

Swedoor banker på flere fargerike dører

Vi ønsker å inspirere våre kunder til å velge ytterdører med flotte farger som kan gi boligen en unik karakter. I videoserien «Swedoor banker på» har vi banket på en rekke fargerike ytterdører for å møte menneskene bak og finne ut hvorfor de har valgt akkurat den fargen. Følg oss på Facebook og Instagram for å møte noen av de som har tatt modige fargevalg på sine ytterdører.