Main Media

Slik kan du unngå innbrudd i sommer

Sikkerhet

Visste du at en tredjedel av alle boliginnbrudd skjer gjennom terrassedøren? Og tilsvarende gjennom hovedytterdøren. Gjør det vanskeligere for innbruddstyven å bryte seg inn i sommer. Vi gir deg fem tips.

De som har opplevd innbrudd i hjemmet kan nok alle sammen skrive under på at det er en guffen følelse. At noen har vært inne og romstert i tingene dine, og kanskje tatt gjenstander med både affeksjonsverdi og pengeverdi, er noe en vil unngå. Før du drar på ferie er det en del du kan gjøre for å hindre at innbruddstyven prøver seg på ditt hus.

1. Bakdører og terrassedører er ekstra utsatt
Mange passer nok på at hoveddøren i huset er låst og sikker, men har du sjekket at terrassedøren eller andre bakdører kan stå imot et innbruddsforsøk? Ofte er dette dører som har svakere konstruksjon og en dårlig lås. Velger du en forsterket og sikker dør både som hovedytterdør og terrassedør står de mye bedre mot innbruddsforsøk. Gode kvalitetslåser og solide hengsler kan redusere risikoen ytterligere. En kvalitetslås er FG-godkjent, og har gjerne en såkalt hakereile som gjør det vanskelig å skape glippe mellom dør og karm. Her må du dreie nøkkelen 360 grader for å låse opp og igjen. Solide hengsler hindrer at døren kan løftes av hvis låsen er ødelagt, og er også vanskelig å sage over.

Selv om du velger en sikker dør trenger du ikke å gå på kompromiss på design og farge. 

Se vårt utvalg av sikre dører her, og hvilke muligheter du har.

2. Lås og lukk alle dører og vinduer
Det siste du burde gjøre før du forlater huset er å sjekke at alle dører og vinduer er lukket og låst. Også i uteboder eller garasje. Fjern stiger, verktøy og redskaper som står ute og kan virke fristende.

3. Allier deg med naboen
Avtal med naboen, venner eller familie at de skal ta inn post, vanne i hagen din og generelt sjekke at det ikke er mistenkelig aktivitet rundt boligen din. De siste årene har vi sett at innbruddstyver merker dører ved at de for eksempler legger noe mellom karmen og døren, og dermed kan overvåke om det har vært aktivitet i huset.

4. Gjem unna verdisaker
Kanskje et innlysende råd, men ikke la pc-er, nettbrett, smykker eller andre verdisaker ligge synlig innendørs. Gjem dem gjerne et sted hvor du selv ikke ville lett etter dem.

5. Vurder alarm
Om alarm er installert og huset er merket kan det få innbruddstyven til å velge et annet hus. Kombinert med en forsterket dør som gjør det vanskeligere å komme seg inn, kan det føre til at alarmselskap kommer frem før tyven lykkes.  

Bonustips: Vær forsiktig med å fortelle på sosiale medier at huset står tomt i sommer.