Main Media

Mer plass å bo på? – utnytt boligen bedre med skyvedører

Smart

Med høyere boligpriser og mer arealeffektive boliger er det viktig å utnytte kvadratmeterne man har til rådighet best mulig. En enkel og smart løsning er å installere skyvedører.

De store byene i Norge tiltrekker seg flere mennesker enn noen gang før, og med det ser vi høyere press og stigende priser i boligmarkedet. Mange bor derfor i små boliger med begrenset gulvareal med et behov for å utnytte plassen godt. Med fokus på kreative og smarte løsninger kan boligen innredes slik at kvadratmeterne utnyttes best mulig.

MER PLASS MED SKYVEDØRER

En smart og trendy løsning er å bytte ut tradisjonelle dører med skyvedører. Her finnes det flere alternativer som er både innebygde og utenpåliggende. Fordelen med innebygde skyvedører er at de lett og diskret forsvinner inn i veggen når de åpnes. Siden du ikke trenger å beregne plass til åpning og lukking av dørene, kan du heller konsentrere deg om møblering, for eksempel mer oppbevaring.

Om boligen har murvegger eller andre type vegger hvor det ikke kan monteres innebygde skyvedører, kan du gå for en utenpåliggende skyvedør. En slik skyvedør trenger kun veggplass å bevege seg på slik at du fortsatt unngår å bruke gulvplass.

“Det handler først og fremst om den store plassbesparelsen en skyvedør gir, og at folk generelt ønsker et luftigere uttrykk i boligen. Flere ser også at det finnes nye type løsninger, og at utvalget i skyvedører er omtrent like stort som på tradisjonelle dører. I nybygg og leiligheter er det spesielt inn til badet de ønsker en skyvedørsløsning”

Stian Nordheim, Byggmester Ådnekvam | Prosjektleder

POPULÆRT VALG

Prosjektleder Stian Nordheim i Bergensfirmaet Byggmester Ådnekvam, har god erfaring med montering av skyvedører. Han forteller at firmaet også har opplevd en økende etterspørsel etter skyvedører både i nybygg - og rehabiliteringsprosjekter.

– Det handler først og fremst om den store plassbesparelsen en skyvedør gir, og at folk generelt ønsker et luftigere uttrykk i boligen. Flere ser også at det finnes nye type løsninger, og at utvalget i skyvedører er omtrent like stort som på tradisjonelle dører. I nybygg og leiligheter er det spesielt inn til badet de ønsker en skyvedørsløsning, sier Nordheim.

DØRER MED FLERE FUNKSJONER

Skyvedører kan også være en del av det øvrige interiøret. En smart løsning kan for eksempel være å integrere et speil på skyvedøren i et kompakt soverom med lite veggplass. Døren fungerer dermed som både vegg og speil, og gir større plass til andre møbler. En annen mulighet er å integrere en tavle eller et whiteboard på døren til kjøkkenet eller barnerommet, og kanskje glass i døren inn til stuen. Dette slipper lyset bedre til og bidrar til en større romfølelse.

Utenpåliggende skyvedør med designskinne gir et røft uttrykk. Ved å integrere en praktisk tavle kan du også skrive ned gjøremål og huskelister, eller bare en hyggelig beskjed til familien.

– Vi har mange kunder som ønsker skyvedører mellom stue og gang. Disse har ofte innfelt glass, både med og uten gjennomsyn, som gir en opplevelse av en lysere og luftigere bolig, sier Nordheim.

Dobbel utenpåliggende skyvedør med integrert glass som slipper inn mye lys og skaper en større romfølelse. Døren sparer også gulvplass og fungerer som en utmerket romdeler.

VELG DESIGN SOM PASSER DITT HJEM

De fleste innerdører kan brukes som skyvedør. Det gir et stort utvalg av både stil, farger og ikke minst tekstur. Velg en moderne dør med 3D-mønster, match fargen med veggene og bruk detaljene til å virkelig integrere døren i interiøret. Det finnes blant annet ulike varianter av vridere og skyvedørsskåler for å åpne og lukke dørene. Her finner du også valg som trendy metallfarger.

Skal du bytte innerdører? Last ned appen «Door Designer» for å se hvordan ulike skyvedører vil se ut i din bolig. Appen kan lastes ned både via AppStore og GooglePlay.

Swedoor tilbyr et stort og bredt utvalg av skyvedører. Finn mer info og inspirasjon om skyvedører her.