Main Media

3 tips: Slik kan du optimalisere hjemmekontoret

Lyd Lys Smart

Nå for tiden jobber veldig mange nordmenn hjemmefra på grunn av coronaviruset, og mange må derfor innstille seg på en hverdag på hjemmekontoret. Det er flere ting du kan gjøre for å optimalisere ditt hjem for å få det best mulig på hjemmekontoret.

Mange har sett frem mot årsskiftet som en milepæl for corona-pandemien. Dessverre ble det ikke som vi hadde sett for oss. Stigende smittetall og ytterligere restriksjoner har igjen ført til hjemmekontor og mere tid hjemme. For å skape de beste forutsetningene for dagene på hjemmekontoret er det flere ting du kan gjøre - et av tiltakene er å se på dørene dine.

1. Plass til arbeidsro

Det kan være en utfordring å finne plass til arbeidsro på hjemmekontoret da støy enkelt beveger seg fra rom til rom gjennom lette dører. Det er derfor lurt å overveie å bytte til støyreduserende dører med en massiv kjerne

- Lette dører holder som regel kun opp til 21dB ute, hvor en støyreduserende dør og karm med dempelist kan holde opp mot 30dB ute. Noe som gir en markant endring i støynivået. Utover dette er det mulig å få spesialløsninger som reduserer lydnivået ytterligere, men for de fleste vil en dør med massiv kjerne være et godt sted å begynne.

2. Optimaliser lyset

Nok og riktig lys er avgjørende for arbeidsdagen. Feil eller manglende belysning på hjemmekontoret kan nemlig føre til overanstrengelse av øynene og hodepine.

Det beste er å kombinere dagslyset med kunstig lys, og plassere arbeidsstasjonen i nærheten av et vindu for å oppnå det mest optimale lysinnfallet. Man kan utover dette overveie å investere i en bordlampe eller andre lysoptimerende kilder, som for eksempel en glassdør, for å optimalisere lyset ytterligere.

3. Tenk kreativt

Hvis flere i husstanden jobber hjemmefra kan det være en god idé å skille rommene for å minimere støynivået. En mulighet kan være å sette opp en lettvegg, som typisk består av to lag gipsplater som bygges utenpå den gamle veggen ved hjelp av stållister. En enklere løsning er å bruke flyttbare rominndelere eller montere en dørløsning som passer naturlig inn og ikke tar opp unødvendig plass i rommet.

- Man kan også overveie å montere en skyvedør hvis man sitter i et åpent rom. Da blir det mulig å lukke støyen ute samtidig som man opprettholder en naturlig sammenheng i rommet slik at man kan skille jobb- og privatliv.