Main Media

GJØR DEG KLAR FOR DEN PERFEKTE STORMEN!

Blogs, Norwegian

Er ditt hjemsted spesielt utsatt og hvor værkreftene gir seg til kjenne gjennom uvær og storm? Da er dette døren for deg. STORM er vårt siste tilskudd til utvalget av innovative tilvalg for ytterdører. En etterlengtet egenskap som gjør at du nå også kan bruke solide tredører i miljøer som er utsatt for ekstremvær og vind.

KONSTRUKSJON OG TESTER

Med tilvalget STORM får du en dør med egenskaper som ikke kan sammenlignes med andre tredører. Både dør og karm dekkes med en avansert og ekstremt værbestandig kompaktlaminatplate (HPL) før det males i ønsket farge. I tillegg til at selve konstruksjonen er mer slitesterk, tåler den også høyere vind- og vannbelastning, blant annet ved å være utstyrt med en dobbeltfalset karm med ekstra tetningslister. Konstruksjonen er utviklet av vår utviklingsavdeling og gjennomgått ekstremt tøffe tester på værutsatte hus og på SINTEFs ekstremværslaboratorium. Når du velger STORM følger det også med en drypplist som festes på øvre del av karmen i tilfeller der inngangen ikke har veranda eller beskyttende kalesje.


BRUKSSOMRÅDE

Den solide konstruksjonen i kombinasjon med de grundige testene har resultert i at vi nå kan tilby denne unike, trebaserte dørløsningen som møter de ekstreme kravene som stilles til dører i utsatte omgivelser. Den er for eksempel perfekt for hus på kysten eller i fjellområder, men global oppvarming med stadig hyppigere ekstremvær gjør at behovet for dette produktet har økt betydelig også i andre sammenhenger. STORM kan derfor være et egnet alternativ også på mer «vanlige» steder.


ENERGI OG MILJØ

Når du velger STORM får du også alle funksjonene som tilvalget ECO gir (les mer om dører med tilvalg ECO her). Det betyr at du også får en dør med ekstremt gode isolasjonsevne som holder varmen inne og kulden ute. Med STORM får du et produkt som både varer lenger og hjelper deg å redusere energiforbruket – et bærekraftig alternativ for både lommeboken og miljøet.

DESIGN OG FUNKSJON

Å velge en mer bærekraftig og miljøvennlig ytterdør trenger ikke gå utover designet. STORM tilbys som tilvalg til en rekke modeller i seriene Character, Classic og Function. Drømmen om en ekstremt slitesterk og miljøvennlig ytterdør, i den fargen du ønsker og med glass eller andre unike detaljer er nå fullt mulig! Utvalget inkluderer også sidefelt og overlys, noe som betyr at du har alle muligheter til å skape et unikt inngangsparti uten å ofre design og bærekraft.

SINTEF

I tillegg til å teste ulike materialer og dørkonstruksjoner i et reelt miljø, gjennomføres det også omfattende tester i et labmiljø. Swedoor har både egne testlaboratorier men får også hjelp av uavhengige aktører for å kunne sikre ulike krav.

En av de tøffeste klimatestene som er er blitt gjort er utført av SINTEF. I deres roterende klimakammer blir produktene stresstestet under ekstreme forhold. I dette kammeret er STORM testet for alle årstider og utsatt for varme, kulde, UV-stråler, vann og vindtrykk.

Resultatene av våre kombinerte tester har gjort oss trygge på endelig å kunne tilby en solid tredør som kan møte de høye kravene som lenge har vært etterspurt av markedet.


FAKTA

Tilvalg: STORM

Utvalg: Tilbys som tilvalg til en rekke ADVANCE-LINE-dører i Classic-, Function- og Character-serien. Tilbys også på sidefelt og overlys.

Hengsler: Tre (skjult på Character og synlig på andre)

Glass: Dørmodeller med glass har glasskassett i tre

Konstruksjon: Trebasert kjerne med en ytre plate med 3 mm høytrykkslaminat HPL (kompaktlaminat), karm med dobbelfalset karm som også har ekstra tetningslister.