Main Media

Nydelig Superior-dør ble et smykke i stuen

Rett før jul fikk Lise Mari og familien installert en dobbel Superior-dør mellom spisestuen og tv-stuen i sitt sveitserhus. Døren løste ikke bare en praktisk utfordring, den ga også et visuelt løft til stuen.

Dette er ikke første gang vi snakker med Lise Mari om dørvalg. I 2022 skrev vi om hennes nye ytterdør, og hvordan det valget ga familien en varmere gang. Det kan du lese om her.

Denne gangen skal vi inn i det gamle sveitserhuset fra 1890, og rett inn i hjemmets hjerte. Da familien for noen år siden fjernet en vegg som delte kjøkkenet fra de to stuene i huset fikk de et åpent rom med kjøkken, spisestue og stue. Endelig fikk de den etterlengtede plassen de trengte for å samle venner og familie.

- Vi ønsket oss et stort spisebord, og det fikk vi nå plass til. Kjøkkenet var tidligere lukket med en skyvedør inn til spisestuen. Når vi åpnet opp delte vi av inn til tv-stuen i andre enden. Men vi merket samtidig at vi gjerne skulle hatt muligheten til å stenge av en sone i huset.

“- Det ble dermed naturlig å få satt inn dører mellom disse rommene. Sammen med Swedoor fikk vi plukket ut en nydelig dobbeltdør fra serien Superior som ble laget på mål til vår stue.”

Lise Mari Stang-Jacobsen | Digital kreatør

Selv om familien nå satt pris på det åpne rommet og mulighetene til å samle mange rundt bordet så oppdaget de samtidig at det ville være praktisk å kunne lukke en dør mellom spisestue og TV-stue. Når de voksne fortsatt vil kose seg ved spisebordet, kan barna hygge seg med tv eller lek i det andre rommet, uten forstyrrende støy. I hverdagen kunne døren gjøre det mulig for noen å konsentrere seg om lekser i spisestuen, mens andre kan se på TV.

- Det ble dermed naturlig å få satt inn dører mellom disse rommene. Sammen med Swedoor fikk vi plukket ut en nydelig dobbeltdør fra serien Superior som ble laget på mål til vår stue.

Håndlaget og eksklusiv

SUPERIOR er en serie dører som er håndlagede av spesialutdannede håndverkere. Samlingen av dører dekker flere tidsepoker, og Lise Mari og familien gikk for dører i serien Arv. En klassisk dør inspirert av design fra århundreskiftet. Her er valgmulighetene store, og dørene kan tilpasses alt fra enkeltdører til doble dører med eller uten glass, og selvsagt skyvedører.  

- Det er så fint å kunne få kjøpt nye, moderne dører som passer til gamle hus. Jeg synes disse dørene har løftet huset, og det føles enda mer som et sveitserhus. Dørene er tro kopier av gamle dører, og når vi skulle bestille dem kunne vi gjøre valg av både farge, hvordan glasset skulle se ut, hvilke håndtak og hengsler vi skulle ha. Alt gjør at du får din egen unike dør.

Familien valgte glass i begge dørene, med blå hjørner som understreker den gamle stilen. Når de skulle legge inn bestilling fikk de hjelp av Swedoor til å måle åpningen dørene skulle settes i.

- At Swedoor kom og målte satte vi så stor pris på. Disse dørene er jo eksklusive, så det er ikke bare å bytte dem om det blir feil. Åpningen i veggen bygde vi jo når vi renoverte stuen og kjøkkenet, så dørene ble lagd på mål.

Som med ytterdøren var det også denne gangen de selv som monterte døren. Det gikk uten problemer, og før jul var dørene på plass.

- Vi har virkelig hatt glede av dørene allerede. Mest overrasket ble vi over hvor lydtette de er. De gjør definitivt jobben når vi har selskap og trenger å lukke mellom rommene.

Les mer om massivdørene i Superior-kolleksjonen her. Serien finnes i både gammel og klassisk stil, samt mer moderne uttrykk.