Main Media

Andelsleiligheter i Valby

Bolig

Borettslagsleiligheter i Valby går all in med klimaentrédører 

Det er ikke alltid lett å finne de riktige inngangsdørene til andelsleiligheter, også kalt borettslagsleiligheter, der det stilles høye krav til blant annet isolasjon, brann, sikkerhet og design. Derfor har Swedoor vært involvert i oppussingen av et eldre borettslag i Valby, der vi har levert 72 entrédører.

Det er ikke lenge siden Swedoor lanserte et nytt entrédørkonsept for leiligheter, som gjør det mulig å skreddersy entrédører til det enkelte bygg. Kort tid etter at nyheten ble introdusert, ble vi kontaktet av konsulentselskapet A4 arkitekter og ingeniører samt borettslaget på Valby stasjon, som ba om inngangsdører med klimavennlige egenskaper til oppussing av det eldre boligselskapet.

- Vi lette etter de rette entrédørene, som først og fremst skulle matche utsmykningen til de forrige dørene, ettersom vi var interessert i å møte bygningens arkitektur fra 1934 på en best mulig måte. Samtidig var det selvfølgelig viktig at konstruksjonen kunne leve opp til gjeldende krav til blant annet gode klimaegenskaper, da hovedtrappen er uoppvarmet, noe som selvfølgelig krever solide materialer for å unngå temperatursvingninger mellom innvendig og utvendig miljø, sier Thomas Bille-Ahmt, byggingeniør og eier av A4 arkitekter og ingeniører.

Thomas Bille-Ahmt innledet dermed en dialog med Swedoor, som presenterte tre forskjellige dørløsninger, hvorav den siste var en del av det nye entrédørkonseptet. Her var det god mulighet til å sette sammen den mest optimale løsningen basert på de ønskede kriteriene.

- Etter møtet med A4 arkitekter og ingeniører samt Valby Station, ble det raskt klart at vårt nye entrédørkonsept var den ideelle løsningen. Tidspunktet var det rette, og det bekrefter for oss viktigheten av å kontinuerlig utvikle nye dører før behovet oppstår, sier Peter Sejling, salgsdirektør for Swedoor i Nord-Europa.

Design med to forskjellige uttrykk

Inngangsdørene i hovedtrappen er valgt med dekorative paneler på siden mot oppgangen, og glatt overflate inn i leiligheten. Det gir beboerne muligheten til å sette sitt eget preg på interiøret.

- Nettopp når vi pusser opp en hovedtrapp, der inngangsdøren er det første du møter når du kommer inn i trapperommet, velger man ofte å gjøre litt ekstra ut av dørens utseende. Her har vi valgt dører med dekorative paneler, som ligner på håndlagde fyllingsdører, men er et standardprodukt med alle egenskaper som kreves i samsvar med aktuelle bygningskrav, sier Thomas Bille-Ahmt.

I tillegg til et vakkert ytre, er dørene klassifisert i brannklasse EI30 og med en lydreduksjon på 35 dB. Totalt 37 klimadører er levert til hovedtrappen og 35 entrédører til baktrappen.

- Spesielt ved hovedtrappen er det viktig at dørene har gode klimaegenskaper, da disse brukes mest i det daglige. Når du velger å prioritere en solid dør i gode materialer, vil du oppleve økt komfort i hverdagen, da det ikke forekommer trekk, og døren gir seg ikke når den brukes, noe som ellers kan være tilfelle hvis konstruksjonen ikke er utviklet for forholdene. Det er derfor godt å se at det ikke er inngått noen kompromisser med inngangsdørene til dette boligselskapet, og det vil med stor sannsynlighet komme beboerne til gode.