Main Media

Unike opplevelser på Ellery Beach House

Hotell,Restaurant,Spa & badstu

Ellery Beach House ligger ytterst på Lidingø i Stockholm og har på kort tid blitt det mest omtalte samlingsstedet for de som ønsker å nyte unike opplevelser, spa, god mat, padling, samvær og vakker utsikt. Alt designet med glimt i øyet og en følelse av eksklusivitet i alle detaljer. Skaperne bak de vellykkede Steam-hotellene i blant annet Västerås og Hotel Pigalle i Gøteborg er ansvarlige for konseptet Ellery Beach House, som de selv beskriver som "en flørt med Palm Springs på 60-tallet".

Ess Group startet i 2007 da de kjøpte Ystad Saltsjöbad, som de ved å utvikle og bygge om har blitt et konferansehotell som stort sett er fullbooket hele året. Reisen har fortsatt gjennom årene, og hittil har de overtatt og utviklet 10 destinasjoner og 15 restauranter. Det siste tilskuddet er Ellery Beach House, som best kan beskrives som en "lekeplass for voksne" der Ess Group har funnet et miljø, en stemning og et konsept som har gjort hotellet fullbooket fra første åpningsdag i september 2020. Jens Odén jobber som prosjektleder på Ess Group og han sier at hvert prosjekt selskapet driver er unikt, og at alt fokus er på å få akkurat den rette følelsen.

“Vi bygger ikke bare moderne og nytt, vi ser etter et helt spesielt uttrykk for hvert prosjekt. Vi jobber veldig følelsesmessig med ekte materialer som tre, stein, stål og glass i stedet for plast og laminat. Vi er ekstremt kresne på detaljene”

Jens Odén | Prosjektleder på Ess Group

- Vi bygger ikke bare moderne og nytt, vi ser etter en stemning og et uttrykk for hvert prosjekt. Vi jobber veldig følelsesmessig med ekte materialer som tre, stein, stål og glass i stedet for plast og laminat. Vi er ekstremt kresne med detaljer, ler Jens

Når du går rundt anlegget, kan du tydelig se at det er lagt stor vekt på detaljene. Dørene til hotellrommene er bestilt grunnet og helt slette. Listverk er deretter bestilt separat og limt på for å få nøyaktig riktig design og dimensjoner. Etter det er hver dør håndmalt for å få den rette følelsen av penselstrøk.

-Vi har dører fra Swedoor på hotellet vårt Bellora i Gøteborg, og de har fungert veldig bra, så vi bestemte oss for at vi ønsket de samme dørene til Ellery Beach House, sier Jens.

Dørene til hotellrommene er støyreduserende til 40 dB, noe som gir en stille opplevelse mellom rommene og hotellkorridorene. Mikael Johansson jobber som plassjef i Bra Bygg, som er entreprenøren som har hatt ansvaret for byggingen.

- Ved sluttkontrollen ble det utført tester for å sikre at dørene oppnådde kravet til lyddemping, og det viste seg at de ikke bare oppnådde, men også overgikk klassifiseringen de hadde, sier Mikael. Dette viser at det lønner seg å investere i høykvalitetsdører for å skape et mer behagelig miljø. Som med de spesialbestilte dørene lages de fleste møbler og annet inventar på stedet eller via spesialbestillinger.

-Det har vært veldig gøy å være med på å bygge Ellery sammen med Ess Group. Det er et enormt fokus på detaljer, slik at det blir nøyaktig som tiltenkt. Hvis det ikke er perfekt, må du gjøre det på nytt, så det er en utfordring, sier Mikael, men som også sier at alle i teamet på Bra Bygg synes det er gøy å gjøre det lille ekstra som løfter opplevelsen.

Overalt i anlegget finner vi morsomme detaljer og spennende tekster som skaper opplevelser og nysgjerrighet - du drømmer helt sikkert om å oppleve en bar som plutselig dukker opp under steinhellene ved utendørsbassenget? Eller få lov til å ligge på myke puter i en peisestue med plass til et helt selskap?