Main Media

Dørløsninger til spaanlegg

Brann Design Lys Sikkerhet Spa & badstu

Swedoor er leverandør av professionelle dørløsninger som oppfyller de lovmessige kravene, som stilles til fuktige omgivelser som spaanlegg og saunaer.

Behovet for dører i velværeområder varierer etter de ulike rommenes funksjon. Det er imidlertid alltid et krav at løsningene produseres for bruk i våtrom, slik at dørene oppfyller kravene til sikkerhet og fuktighet.

Våtromsdører til fuktige miljøer

Hvis en innvendig dør konstant eller langvarig utsettes for fukt og vann, vil den komme til å slå seg over tid, og dermed ikke fungere optimalt.  Det er derfor viktig å bruke våtromsdører i spaområder hvor det er fuktige omgivelser som garderober, basseng, boblebad og badstuer. I tillegg har en våtromsdør mange andre fordeler, da overflaten er svært holdbar og meget rengjøringsvennlig, noe som gjør løsningen spesielt egnet i områder der også hygienekravene er høye. 

Glasspartier til spaavdelingen

I mange spaanlegg velges ofte innvendige dører med glass og glasspartier, slik at gjestene kan se inn i spaets mange bassenger, bad og badstuer. I tillegg bidrar glassveggene til å åpne opp og sikre et komfortabelt inneklima ved å la lyset strømme inn.

Våre dører for våtrom er tilgjengelig med glassutskjæringer i flere forskjellige design. For ekstra sikkerhet er herdet sikkerhetsglass standard.

Badstue

Gjennom vår tilstedeværelse i Finland har vi høy kunnskap om badstudører. Varmen og fuktigheten i en badstu stiller store krav til døren, som må tåle høye temperaturer og ha høyeste sikkerhet. Vi tilbyr en badstudør med farget sikkerhetsglass. Designet er enkelt og stilig med en massiv trearm, noe som gir et varmt utseende og passer godt inn i de fleste badstumiljøer.

Støyreduserende dører for ekstra velvære

I et spa forventes det at støynivået er lavt for å gi ro og stillhet for de besøkende. Lydisolerte dører gir en roligere opplevelse for både gjester og ansatte. Vi tilbyr forskjellige typer lyddører som stenger for støy fra for eksempel bassengområder til behandlingsrom - alt for å få en rolig og fredelig atmosfære.

Branndører

I offentlige bygg er det ikke bare viktig at sikkerhet er prioritert – det er et krav. Derfor skal brannisolerende dører benyttes i spaanlegg, for å skille bygningens rom i seksjoner i tilfelle brann. Dette vil sikre rømningsveier slik at bygningen kan evakueres.  Våre branndører er grundig testet og godkjent i henhold til gjeldende lovgivning. I Norge er de vanligste klassifiseringene for tredører EI30 til EI60, men våre branndører tilbys utover disse klassene også med brannklassifisering E30 og E60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

Bæredygtige dørløsninger

Mange spaanlegg bygges eller pusses opp med omsorg og ansvar for miljøet. Vi jobber hele tiden med forbedringer når det kommer til miljø og bærekraftig produksjon, og er veldig stolte av å kunne tilby Nordens bredeste program med bærekraftige dørløsninger, som FSC-sertifiserte dører eller dører som skal inkluderes i DGNB-sertifiserte eller svanemerkede bygninger.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også hentes ned via Swedoor.no eller portalen bimobject.com.

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser