Main Media

Dørløsninger til idrettshaller

Arena Brann Lyd Sikkerhet Sport

Swedoor har mange års erfaring med leveranser av professionelle dørløsninger til idrettshaller. Behovet for dører i idrettshaller og idrettsanlegg varierer mye avhengig av hallens størrelse, formål og bruk. I de fleste idrettshaller stilles det store krav til personsikkerhet i form av brann-, røyk- og rømningsveier, i tillegg til robuste og slitesterke dørløsninger som varer i mange år. 

Flerbrukshallen EnergiCenter Voldparken i Danmark er et eksempel på et prosjekt, hvor vi har levert skreddersydde dørløsninger for å matche byggestilen i en eksisterende nabobygning fra 50-tallet og samtidig imøtekomme dagens krav til en moderne flerbrukshall. Hallen inneholder blant annet dobbeltdører og enkeldører, som bidrar til rommets uttrykk og som harmoniserer med elementer i bygget. Underveis i prosessen ønsket man ingen kompromisser rundt materialvalg, og vi har vært involvert for å rådgi om de mest optimale løsningene, slik at dørene skulle passe inn i arkitekturen.

Robuste og slitesterke materialvalg

Man bør velge dører i ekstra holdbare materialer i planleggingen av bygget, slik at dørene ser flotte ut i mange år. Dette gjelder spesielt for valg av overflate og karmer, men også de delene av døren som ikke er synlige. For eksempel kan ekstra sterke låser og sluttstykker, samt forsterkninger rundt dørhengslene bidra til økt levetid for de nye dørsettene. Riktig plassering av dørstoppere er også viktig for en god og holdbar løsning.

Malte eller finerte dører velges ofte i idrettshaller og kan være gode løsninger når dørene brukes ofte og skal vare i mange år. Dører med laminatoverflate kan også anbefales, da de reduserer slitasjen på dørene betydelig. Swedoors laminatdører tilbys som standard med høytrykkslaminat, produsert i samsvar med EN 438 og ISO 4586, noe som betyr at de er mer motstandsdyktige mot slitasje, støt og misfarging sammenlignet med vanlige malte eller finerte dører. Laminatbelegg på dører krever også minimalt vedlikehold, er lettere å rengjøre og kommer i et bredt spekter av forskjellige design - inkludert flere tremønstre som gir et flott utseende.

Trekarmer er ofte et trygt valg for idrettshaller, men der hvor dørene utsettes for ekstra høy slitasje, kan det være lurt å gi karmen ekstra beskyttelse med integrert karmbeskyttelse i rustfritt stål. Med denne løsningen oppnås en elegant løsning, der ønsket om et design med trekarmer kan bevares. Et sterkt og vakkert alternativ til dette er en av våre mange design av stålkarmløsninger, som er tilpasset og godkjent for et klassifisert dørprogram.

I flerbrukshallen EnergiCenter Voldparken falt valget på minimalistiske S-Frame-karmer, som estetisk passer til de øvrige materialene. Swedoors S-Frame karmer er laget i stål og skiller seg fra standardkarmene ved at de kan integreres i veggen, og i tillegg er det en robust og holdbar løsning.

Lyddører i idrettshallen

Lyddører bidrar til å sikre et godt inneklima og ikke minst et sunt miljø for utøvere, besøkende og ansatte.

Våre dører tilbys med støyreduksjon fra 25dB til Rw47dB, og med kombinasjon av dobbel dørløsning tilbys godkjent lydreduksjon helt opp til 55dB. Støyreduserende dører leveres som enkel- eller dobbeltdører og alle med mekanisk senketerskel for å sikre enkel adgang til rommet.

Branndører i idrettsanlegget

Brannklassifiserte dører er svært viktig i idrettshaller, hvor mange mennesker oppholder seg på samme tid. Dørene skal dele bygget i seksjoner i tilfelle brann, for å sikre rømningsveier slik at bygningen kan evakueres.

Våre branndører er grundig testet og godkjent i henhold til gjeldende lovgivning. I Norge er de vanligste klassifiseringene for tredører EI30 til EI60, men våre branndører tilbys utover disse klassene også med brannklassifisering E30 og E60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

I idrettsanlegget EnergiCenter Voldparken i Danmark har vi levert branndører som er spesielt tilpasset rommets funktsjoner og krav til rømningsveier. 

Røyktette dører når det brenner

Den rette døren kan hindre giftige gasser fra å spre seg gjennom korridorer, trapper og andre rømningsveier. Når det brenner, kan en røyktett dør være avgjørende. Våreklassifiserte dørløsninger er grundig testet og kan tilbys med enten Sa eller S200 røykklassifisering (henholdsvis kald og varm røyk).

Overflater på massivdører

Vi kan levere dører og karmer i de fleste farger på NCS S- og RAL-skalaen og har et stort utvalg av standardlaminater og finér. Skulle ønsket falle på en overflate som ikke er standard, er tilpassede spesialløsninger ofte en mulighet.

Bæredyktighet

Mange idrettsanlegg bygges eller renoveres i dag med omsorg og ansvar for miljøet. Vi jobber kontinuerlig med forbedringer i henhold til miljø og bærekraftig produksjon og tilbyr Nordens bredeste program med bærekraftige dørløsninger, som FSC-sertifiserte dører eller dører som skal inkluderes i DGNB-sertifiserte eller svanemerkede bygninger.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via appen fra BIMobject. De kan også lastes ned via Swedoor.no eller portalen bimobject.com.

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser