Main Media

Rotasjonsdøren

Smart

Rotasjonsdøren er en handikapvennlig og plassbesparende dørløsning som passer på for eksempel sykehjem og rom hvor hver kvadratmeter spart er verdifull.

Konstruksjon

Rotasjonsdøren er basert på et spesialbeslag i stedet for et hengsel, et slags dreieoppheng som lar døren rotere inn og ut av døråpningen. Beslaget går gjennom hele dørbladet, som dermed roterer rundt det.

I tillegg til at opphenget er annerledes, er dørbladet veldig likt et vanlig uklassifisert massivt dørblad for offentlig miljø. Dørbladet er utstyrt med dempelister på begge sider som tetter mot karmen. Døren har ingen terskel som standard, men er tilgjengelig med 9 mm terskelplate.

Som standard er døren utstyrt med lås 313, som er en hakereilelås. Låsen er slik at det er enkelt å åpne døren i begge retninger, og hakereilen brukes til å låse døren. Døren kan utstyres med toalettgarnityr eller med sylinder og vrider.

Funksjon

Siden halve dørbladet roterer tilbake inn i karmen når døren åpnes, spares ca 1 kvm disponert gulvplass med rotasjonsdøren, sammenlignet med en vanlig slagdør. Kostnadsmessig kan det være en betydelig besparelse i et større prosjekt.

Siden døren kan åpnes i begge retninger, er den ideell for funksjonshemmede. Du kan enkelt åpne døren i den retningen som er lettest i en gitt situasjon. Siden døren stikker halvparten så langt fra karmen som en vanlig slagdør, er det også mye lettere å lukke den bak deg, spesielt hvis du sitter i rullestol. 

Overflate og klassifiseringer

Rotasjonsdøren er tilgjengelig med samme overflatebehandlinger som våre øvrige massivdører. Standard er fabrikkmalt i NCS S 0502-Y, men den er også tilgjengelig i alle NCS S og RAL farger, med laminat og plastkantlist eller softkantlist, og med finér.

Rotasjonsdøren er foreløpig ikke tilgjengelig i klassifisert utførelse, verken lyd- eller brannklasse. Dempelistene gir imidlertid økt lydreduksjon.