Main Media

Overflater – Boliginnerdører

Design Smart

Ved overflatebehandling av innerdører males det i hovedsak som foreskrevet, men det er flere muligheter. Blant annet en rekke forskjellige finértyper.

De dørene som først og fremst er tenkt brukt i boliger kaller vi for boliginnerdører. Dette er dører som har enklere beslagning, med såkalte snap-in hengsler og en liten låskasse. Innerdørene er delt inn i tre segmenter, clever-line, ADVANCE-LINE og SUPERIOR collection. ADVANCE-LINE inneholder massive innerdører med ekstra fin overflatefinish, mens clever-line inneholder litt enklere, lette innerdører. SUPERIOR collection er våre mest eksklusive innerdører til hjemmet. De har litt andre muligheter enn de to andre seriene, og tas derfor ikke opp i dette innlegget. Se mer om SUPERIOR collection her.

Standardfarger

Når det gjelder overflatebehandling av boliginnerdører har vi samme standardfarge som på alle våre produkter, NCS S 0502-Y. For malte dører finnes også to såkalte hvite basisfarger: NCS S 0500-N og RAL 9010.

ADVANCE-LINE

Stable Nature-serien, massive finerte innerdører, har fire ulike finerer å velge mellom: eik, hvitpigmentert eik, svartmalt eik og valnøtt. Serien Unique finnes også i de samme finértypene.

clever-line

I innerdørserien Easy Nature, en serie lette, finerte innerdører, er det flere finerer å velge mellom. Disse dørene egner seg spesielt godt til å erstatte dører i eldre boliger. Finérene som inngår i Easy Nature er: bjørk, bøk, eik, gabon, koto, mahogni og valnøtt.

Style-serien, lette speildører med rette speil, er kun tilgjengelig i standard hvit.

Det finnes også en serie massive speildører i furu, Tradition. Disse fås som ubehandlet, klarlakkert eller med hvitpigmentert klarlakk.