Main Media

Lydklassifiserte skyvedører - lyd, lys, funksjon og design

Design Lyd Lys

Lyd, dagslys, funksjon og design er nøkkelordene som beskriver vårt nye sortiment av lydklassifiserte skyvedører. Det har lenge vært en utfordring å levere skyvedører som reduserte lyden på en tilfredsstillende måte, men nå kan vi levere. Uten å gå på kompromiss på hverken funksjon eller design. 

Våre lydklassifiserte skyvedører er en del av et bredt konsept med store muligheter. Dette er innovative løsninger på tilbakevendende utfordringer som vi ønsket å løse, og resultatet er en serie med lydklassifiserte skyvedører i lydklasse Rw 33dB (R’w 30 dB).

  • Utfordringen med å tilby lydereduserende skyvedører har vært å lage et produkt som reduserer lyden på en tilfredsstillende måte, uten å gå på kompromiss på hverken funksjon eller design. Vi har utviklet dem med det visuelle utrykket i fokus, men funksjonen har vært et viktig grunnlag sammen med høy kvalitet slik at de er holdbare, sier Peter Sejling, Sales Director Northern Europe i JELD-WEN.

Slipp inn dagslyset

Konseptet inneholder dører både med og uten glass. Dørene med glass og tilhørende glasspartier gir unike muligheter til å slippe inn dagslyset, samtidig som lyden stenges ute. Alt i en kompakt dør som gjør det enklere å plassere den i trange ganger eller mindre rom.

  • Skyvedører er i mange tilfeller utrolig nyttig, men har ikke kunnet blitt brukt slik man ønsker i miljøer hvor lydreduksjon har vært viktig. Å kunne sette inn en dør som slipper dagslyset gjennom kan gi den ønskede følelsen av åpenhet og fellesskap, men redusere lyden gjennom rommene, sier Sejling.

Dørene leveres selvsagt uten terskel og krever ikke skinne i gulvet for å fungere, men bruker mekaniske tetningslister i stedet. Det gir best mulig tilgjengelighet for alle. I tillegg er de enkle å åpne og lukke, og glir enkelt opp og igjen. Konseptet består av et bredt sortiment med ulike designmuligheter bygd opp rundt våre 40 mm tykke massive glatte dører, og Unique HP skyvedører. 

Spar gulvplass

Den store fordelen med en skyvedør er å spare gulvplass. En skyvedør krever ikke areal rundt døren, og er dermed et godt alternativ i for eksempel mindre møterom, rom som går ut i en trang gang eller på sykehjem eller institusjoner med bad på rom med flere pasienter.

  • Skyvedører har uendelige muligheter, og er svært nyttig der man enten har dårlig med plass eller ikke ønsker at dørene skal svinge ut. Det gir færre hindre på for eksempel sykehus eller pleiehjem, og gir også muligheter i både kontor- og undervisningsbygg for å slippe inn dagslyset samtidig som lyden stenges ute, sier Sejling. 

Når du tegner inn våre lydreduserende skyvedører i ditt prosjekt er det store muligheter til å tilpasse dem til prosjektets spesifikke krav og forutsetninger. Skyvedørene finnes som utenpåliggende dører, med eller uten sidelys. De leveres også som integrerte parti i veggen, noe som alltid er i kombinasjon med et fast sideparti. Når du velger glassåpning i døren er de helt uten glasslister, også i glasspartiene. Dørene leveres med malt overflate i ønsket farge, i finer eller i heltre. Alle mulighetene gjør at du får en stilren og praktisk løsning, og kan kombinere som du vil.

Les mer om våre lydklassifiserte skyvedører her.

MER INFORMASJON

Mer informasjon om våre lydklassifiserte skyvedører finner du i vår tekniske brosjyre Mål og Fakta.

LES MER